2012-09-11 10:22:06
Φωτογραφία για Πάτρα: Πρώτο κουδούνι σε σκηνικό ερημοποίησης- Αγιασμός στο...σπίτι για 6500 μαθητές στην Αχαϊα
Το πρώτο κουδούνι στα πέτρινα χρόνια της παιδείας και για τη Δυτική Ελλάδα χτυπά σήμερα, με τα προβλήματα να παραπέμπουν σε σκηνικό ερημοποίησης στο χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή.

Το κατ’ ευφημισμό νέο ξεκίνημα συνοδεύεται από σωρεία προβλημάτων με σημαντικότερα αυτά των δεκάδων κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής και στο λουκέτο σε σχολικά συγκροτήματα.

Την ίδια ώρα το αδιέξοδο στη μεταφορά 6500 μαθητών στα σχολεία της Αχαΐας παραμένει άλυτο με το κράτος να μετατρέπεται σε Πόντιο Πιλάτο και να μεταφέρει την αρμοδιότητα για τη λύση του προβλήματος στην αιρετή περιφέρεια λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στο χώρο των παιδικών σταθμών όπου εκτός από τις ελλείψεις προσωπικού εκατοντάδες γονείς εν μέσω κρίσης δεν έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους στο δημόσιο με αποτέλεσμα να αιμορραγούν οικονομικά

Αγιασμός παρουσία υφυπουργού

Ο Πατρινός υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, θα βρεθεί σήμερα στην Πάτρα προκειμένου να παρασιτεί σε αγιασμούς σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Διήμερο λουκέτο στους δήμους
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Διήμερο λουκέτο στους δήμους
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ