2012-09-13 09:22:05
Φωτογραφία για Έλλάδα - Ισραήλ: Ψηλά βουνά και υψηλή τεχνολογία
Εκτός από ψηλά βουνά, πρέπει να αποκτήσετε και υψηλή τεχνολογία. δήλωσε, πολύ σωστά ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ», όταν πολύ πρόσφατα επισκέφτηκε την Ελλάδα.

Η υψηλή τεχνολογία έχει εφαρμογές σε κάθε τομέα της σύγχρονης ζωής: Aπό την πυρηνική ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες, την αυτοκινητοβιομηχανία, ως τον πολύ ευαίσθητο χώρο της υγείας, η τεχνολογία υπογράφει τα μικρά και μεγάλα βήματα προόδου του ανθρώπου στον πλανήτη. Από το «Curiosity» της NASA ως το iPhone της Apple. Η υψηλή τεχνολογία επίσης είναι απαραίτητη για την επιβίωση του ανθρώπου στον πλανήτη σε σχέση με την έλλειψη νερού που θα αντιμετωπίσουν οι επόμενες γενιές. Εδώ το μυστικό λέγεται αφαλάτωση και τα επόμενα χρόνια αυτή η λέξη θα είναι εξίσου δημοφιλής με την λέξη πετρέλαιο. Φυσικά η υψηλή τεχνολογία είναι εκείνη που παίζει τον καθοριστικό ρόλο στην σύγχρονη πολεμική βιομηχανία. Από τα πολεμικά αεροσκάφη και τους πυραύλους ως τα μη επανδρωμένα κατασκοπικά αεροπλάνα.


Σε όλους τους παραπάνω τομείς ένας λαός με πολλά κοινά χαρακτηριστικά και ικανότητες με τους Έλληνες, οι Ισραηλίτες, έχουν κάνει τεράστια πρόοδο. Αυτό εννοούσε ο Σιμόν Πέρες με την συγκεκριμένη αναφορά.

Μόνο που για να προοδέψει ένας λαός θα πρέπει να διαθέτει την εξυπνάδα να επιλέγει ακέραιους συμπολίτες του για να τον κυβερνήσουν. Από τον πρωθυπουργό ως τον τελευταίο βουλευτή. Ακέραιους πολιτικούς οι οποίοι δεν θα ζητούν να αγοράσουν υπερτιμολογημένα εξοπλιστικά συστήματα αγχωμένοι για το ύψος της μίζας. Το παράδειγμα των υποβρυχίων που γέρνουν είναι χαρακτηριστικό και αντανακλά σε μια εξουσία που γέρνει προς την διαφθορά. Στην περίπτωση των εξοπλισμών η πολιτική ηγεσία βρίσκει πάντα πρόθυμους συνεργάτες ανάμεσα στα εκλεκτά μέλη της 4ης εξουσίας: Επιχειρηματίες εκδότες- καναλάρχες έως πάσης φύσεως δημοσιογράφους. Το ρεζίλι των μπουνταλάδων που συνόδευαν τον Σπηλιωτόπουλο σε εκείνο το επικό ταξίδι στη Μόσχα κατεγράφη και σε video. Βλέπεις είχε προηγηθεί το σύστημα του Άκη και οι γαλάζιοι από την ζήλια και την μοχθηρία τους δεν ήθελαν να αισθάνονται κορόιδα.

Όσα βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας για την εμπλοκής (;) γνωστής δημοσιογράφου σε εταιρεία επικοινωνίας οπλικών συστημάτων επειδή είναι πολύ παλιά ιστορία επιτρέπουν στους τωρινούς μεσίτες των μήντια να ανοίγουν σαμπάνιες. Οι ίδιοι- μεγαλοεκδότες με εξωχώριες εταιρείες που έχουν συσταθεί με στόχο τα ιλιγγιώδη ποσά από τις μίζες των εξοπλιστικών-δεν βγαίνουν στον αφρό του κύματος. Αντίθετα απολαμβάνουν το γεγονός ότι τα διψασμένα μήντια σπεύδουν να δαγκώσουν το κόκαλο ξεκάρφωμα επιτρέποντας στους ίδιους να συνεχίζουν αθόρυβα τα βρώμικα παιγνίδια τους.

Από το πρόσφατο ταξίδι του κόκκινου Πάνου στο Ισραήλ, αλλά και εκείνα των συναδέλφων του υπουργών που προηγήθηκαν (στη φωτό με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Eχουντ Μπάρακ) δεν έχει σημασία να αγοράσει η Ελλάδα, εξοπλιστικά από τους Ισραηλινούς, τους Ρώσους, τους Αμερικανούς, τους Γάλλους, τους Γερμανούς κλπ. Μεγάλη σημασία έχει να παραδειγματιστούμε από το Ισραήλ και να αναπτύξουμε την δική μας υψηλή τεχνολογία. Αποτελεί ιερό καθήκον των κυβερνήσεων να επενδύσουν στην υψηλή τεχνολογία ώστε να μπορέσει αυτή η χώρα να σταθεί στα πόδια της. Ακόμη και για την σωστή καλλιέργεια της αγροτικής γης απαραίτητη είναι η υψηλή τεχνολογία. Είναι ο μόνος δρόμος ασφαλούς εξόδου από την κρίση...

kourdistoportokali.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ