2012-09-14 09:22:52
Φωτογραφία για Χαλαρή καταδίκη της Χρυσής Αυγής από την Επιτροπή Δεοντολογίας .
«Η κριτική που γίνεται για χαλαρή καταδίκη της Χρυσής Αυγής από την Επιτροπή Δεοντολογίας είναι λανθασμένη» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Υπενθυμίζεται ότι στο τελικό κείμενο απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας καταδικάζονται τα επανειλημμένα φαινόμενα βίας στα οποία συμμετείχαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής και επισημαίνονται οι ευθύνες της ηγεσίας του κόμματος.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης εξήγησε ότι η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, καθώς μειοψήφησε το ΚΚΕ (εκπρόσωπος στην επιτροπή ο Σπ. Χαλβατζής) προσθέτοντας κατά πάγια θέση ρίχνει λευκό, ενώ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ (Ευ. Αποστόλου) ήθελε να υπάρχει «ρατσιστικά» και όχι «βίαια» φαινόμενα στην καταδίκη.

Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε δε, ότι από την επιτροπή απουσίαζε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. «Η επιτροπή εισηγείται κάποια μέτρα. Διατυπώσαμε την ευχή προς την εκτελεστική εξουσία και την Δικαιοσύνη για εντονότερη και ταχύτερη αντίδραση σε τέτοια φαινόμενα, ενώ θα πρέπει να δούμε και το θέμα του κανονισμού με αυστηρότερα πειθαρχικά μέτρα για συμπεριφορές βουλευτών έξω από τη Βουλή» σημείωσε.


 

.

Με αφορμή εξάλλου τη διαγραφή του προέδρου της ΔΑΚΕ Νίκου Κιουτσούκη, επανέλαβε την αντίθεσή του σε διαγραφές βουλευτών και στελεχών χαρακτηρίζοντάς τες ως αντισυνταγματικές. Στη Βουλή διαβιβάζονται στο μεταξύ οι εισαγγελικές αρχές τις δικογραφίες σε βάρος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που συμμετείχαν στις πρόσφατες επιθέσεις κατά αλλοδαπών μικροπωλητών στο Μεσολόγγι και στη Ραφήνα , με αίτημα να αρθεί η ασυλία τους.--> -->
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μεγάλη πυρκαγιά στο Ρέθυμνο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μεγάλη πυρκαγιά στο Ρέθυμνο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ