2012-09-17 19:05:53
Φωτογραφία για ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ
Επιστολές προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων έστειλε τη Δευτέρα το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), διαμαρτυρόμενο για την περικοπή των αποδοχών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, παρά τη δημόσια δέσμευσή του απέναντί μας και ενώ ο ίδιος είχε προγραμματίσει τριμερή συνάντηση (υπουργείο - εκπαιδευτικοί - ιδιοκτήτες) διαλόγου, ώστε να εξευρεθούν συναινετικές λύσεις, αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή τη ''γνωμοδότηση Μπαμπινιώτη'' (ΝΣΚ 214/2012), σύμφωνα με την οποία επιβάλλεται και στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και δωρίζονται 32 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, μέσω της μείωσης των μισθών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών έως και 40% με βλάβη των ασφαλιστικών ταμείων που φθάνει στα 20 εκατομμύρια ευρώ το έτος».


Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ζητούν από τον πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα «για την αποκατάσταση της ισονομίας και την αποτροπή της πλέον κυνικής και βίαιης αναδιανομής πλούτου υπέρ των ολίγων στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης».

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ενημερώνουν με τις επιστολές τους και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς λεπτομερώς για την περικοπή και κάτω από ποιες συνθήκες έγινε, επισημαίνοντας ιδιαίτερα, ότι η πρώτη απόπειρα περικοπής έγινε επί υπουργίας Μπαμπινιώτη και τους ζητούν να φέρουν το συγκεκριμένο θέμα στη Βουλή προς εξέταση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ