2012-03-22 19:27:12
Φωτογραφία για Ισλαμική οργάνωση πίσω από το μακελειό της Τουλούζης
Μια οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα ανέλαβε την Πέμπτη την ευθύνη για τις δολοφονίες στην Τουλούζη και κάλεσε τη Γαλλία να αναθεωρήσει την πολιτική της απέναντι στους μουσουλμάνους, την οποία χαρακτηρίζει "εχθρική". 

Το κείμενο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο υπογράφεται από την οργάνωση Τζουντ-αλ-Χιλάφα (Οι στρατιώτες του Χαλιφάτου). Στο παρελθόν η οργάνωση αυτή έχει αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις στο Αφγανιστάν και το Καζακστάν. Η ιστοσελίδα Shamikh που φιλοξενεί την ανακοίνωση δημοσιεύει τακτικά διάφορα κείμενα της Αλ Κάιντα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η σφαγή της Τουλούζης διαπράχθηκε από τον "Γιούσεφ τον Γάλλο", που χαρακτηρίζεται "ένας από τους ιππότες του Ισλάμ".

Διαβάστε περισσότερα "Αυτή η ευλογημένη επιχείρηση κλόνισε τα σιωνιστικά-σταυροφορικά στηρίγματα σε όλο τον κόσμο (...) και εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη", τονίζει η οργάνωση που καλεί τη γαλλική κυβέρνηση "να ξανασκεφθεί την πολιτική της απέναντι στους μουσουλμάνους" και "να εγκαταλείψει τις εχθρικές τάσεις της απέναντι στο Ισλάμ", εκτιμώντας ότι μια τέτοια πολιτική θα φέρει στο Παρίσι "δυστυχία και καταστροφή".

Ο Μοχάμεντ Μέραχ, ο δράστης των επιθέσεων στην Τουλούζη και το Μοντομπάν, σκοτώθηκε σήμερα αφού πολιορκήθηκε επί 32 ώρες μέσα στο διαμέρισμά του από τις ειδικές δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας. 

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=185107 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ