2012-03-22 19:27:26
Φωτογραφία για «Έχουμε διαφορετικές απόψεις» απάντησε η Μέρκελ στη ΓΣΕΕ για τα σκληρά μέτρα
Εκτενή αναφορά στα δυσμενή αποτελέσματα των μέτρων που εφαρμόζονται, με στοιχεία που δείχνουν την αναποτελισματικότητά τους, έκανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ στην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ κατά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο, τονίζοντας πως πρέπει να δοθεί τέλος στη συμπίεση μισθών-συντάξεων και στην επιβολή νέων φόρων.

Η καγκελάριος ανέφερε ότι «είναι φανερό ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις», δηλώνοντας πάντως διατεθειμένη να ακούσει τις θέσεις των ελληνικών συνδικάτων ακόμη και σε επίσκεψη στην Αθήνα.

 Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση της κ. Μέρκελ με τον Πρόεδρο των Γερμανικών Συνδικάτων Μίχαελ Ζόμερ και εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων από ευρωπαϊκές χώρες, παρουσίασε τις προτάσεις του για έξοδο από την κρίση, αναδεικνύοντας την ανάγκη αλλαγής της πολιτικής που εφαρμόζεται από πολιτικές οι οποίες θα αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων, την εισφοροδιαφυγή, ενώ θα εγγυώνται την σωστή διαχείριση των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων.


Ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι επιβάλλεται να δοθεί οριστικό τέλος στη συνεχή συμπίεση μισθών και συντάξεων και στην επιβολή νέων φόρων. «Πρόκειται για αποτυχημένες και επικίνδυνες πολιτικές αργού θανάτου», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της εφαρμοζόμενης πολιτικής, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έκανε λόγο για προβλέψεις που θέλουν την ύφεση να φθάνει ως και το 25-30%, «ποσοστά που απαντώνται σε καιρό πόλεμου», όπως σχολίασε και έκανε λόγο για διαρκή «πτωχοποίηση των Ελλήνων», με το 30% του πληθυσμού να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Αμφισβήτησε δε ευθέως ότι η σημερινή πολιτική μπορεί πράγματι να καταστήσει μακροπρόθεσμα βιώσιμο το χρέος και να εξασφαλίσει υψηλότερη ανταγωνιστικότητα. «Παρά το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, το 2015 - το παραδέχονται Κομισιόν και ΔΝΤ - θα χρειαστούν νέα δάνεια», δήλωσε και τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής ενός συμφώνου αλληλεγγύης και ανάπτυξης «για οικονομικά βιώσιμες και κοινωνικά αποδεκτές λύσεις, με συμμετοχή των εργαζομένων, δημοκρατία και σεβασμό των εθνικών και ευρωπαϊκών θεσμών».Newsroom ΔΟΛ DexiExtrem
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ