2012-11-09 10:35:05
Φωτογραφία για Η Jaguar βουτάει στο νερό (ΦΩΤΟ)
Η Jaguar πρωτοτύπησε κατά την επίσημη παρουσίαση της νέας στέισον βάγκον XF Sportbrake στη Σκωτία, καθώς έκανε τα αποκαλυπτήρια μίας όμορφης σχεδιαστικής μελέτης. 

Πρόκειται για το σκάφος Concept Speedboat by Jaguar Cars, με το οποίο μεταφέρει η Jaguar με εντυπωσιακό τρόπο στυλιστικά στοιχεία των αυτοκινήτων της στον θαυμαστό κόσμο των ταχύπλοων.

Η μελέτη εξελίχθηκε από κοινού από τη Jaguar, έναν ειδικό ναυπηγό και έναν σχεδιαστή, ενώ διαθέτει πρύμνη από υαλοβάμβακα και κατάστρωμα από ξύλο τικ. Μάλιστα κατά μήκος του καταστρώματος έχει τοποθετηθεί ένα διαχωριστικό από ανθρακονήματα, του οποίου το σχήμα παραπέμπει στο πίσω φτερό της Jaguar D-Type, θριαμβεύτριας στις 24 Ωρες του Λε Μαν.

Το μήκος του σκάφους φτάνει τα 6,10 μ. και στην καμπίνα με τις κόκκινες επενδύσεις μπορούν να φιλοξενηθούν έως τρία άτομα. Στα ιδιαίτερα γνωρίσματα του Concept Speedboat περιλαμβάνονται η τάπα του ρεζερβουάρ στο στυλ της Jaguar XJ Series 1 και η αστραφτερή προπέλα από αλουμίνιο. Πάντως η βρετανική μάρκα ανακοίνωσε ότι δεν σχεδιάζει να περάσει από τον χώρο του αυτοκινήτου στη ναυπήγηση σκαφών και ότι το πειραματικό της ταχύπλοο θα μείνει ένα και μοναδικό.
gazzetta
pontikonews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ