2012-11-09 23:01:21
Φωτογραφία για Τραγικός ο Παναθηναϊκός,έχασε εντός από την Κίμκι
Την τρίτη του συνεχόμενη ήττα στη σεζόν, υπέστη ο Παναθηναϊκός ο οποίος έχασε στο ΟΑΚΑ από τη Κίμκι (67-79) και πλέον μπαίνει σε περιπέτειες για το TOP-16.

Ολική κατάρρευση του Παναθηναϊκού στο δ΄δεκάλεπτο για τον Παναθηναϊκό και ήττα με σκορ 79-67 από τη Κίμκι για την 5η αγωνιστική.

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα για τους "πράσινους" που έχασαν είχαν χάσει και από τη Φενέρμπαχτσε και τον Ίκαρο Καλλιθέας.

Παράλληλα, ήταν και η τρίτη για την Ευρωλίγκα και πλέον ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε περιπέτειες σχετικά με την πρόκρισή του στο TOP-16 της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός είχε τραγικά ποσοστά σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, τελειώνοντας το ματς με 55% στις βολές, 46% στα δίποντα και 20% στα τρίποντα. Σε άσχημη βραδιά ο Διαμαντίδης που τελείωσε το ματς άποντος κι έκανε 5 λάθη.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Διαμαντίδη, Κίτσεν, Ματσιούλις, Πάνκο και Σκορδίλη. Ο τελευταίος μετά από ενάμιση λεπτό αγώνα αντικαταστάθηκε από τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη που προσπάθησε να φθείρει τους ψηλούς της Κίμκι.

Με δικές του βολές έκανε το 10-5, ενώ νωρίτερα οι "πράσινοι" στο ξεκίνημα προηγήθηκαν με 8-3. Ο Ντέιβις για τη Χίμκι έκανε καλή δουλειά και μείωσε σε 14-12, ωστόσο ο Παναθηναϊκός με τους Σχορτσανίτη και Ματσιούλις έγραψε το 18-12 στο 7'.

Η μεγαλύτερη διαφορά άγγιξε τους 8 πόντους (23-15) μετά από βολές του Λάσμε, ωστόσο ο Παναθηναϊκός δεν πρόσεχε την άμυνά του και δεχόταν με ευκολία το καλάθι. Στο τέλος του α' δεκαλέπτου, ο Φριντζόν έγραψε το 23-17.

Ξέφυγε 10, έχασε τη συγκέντρωσή του

Ο αργός ρυθμός ευνοούσε τον Παναθηναϊκό που έβρισκε τρόπο να κρατάει μέσα στο παρκέ τον Σχορτσανίτη. Ο Διαμαντίδης έμεινε για λίγο στον πάγκο για να πάρει μερικές ανάσες και τελικά οι "πράσινοι" κατάφεραν να ξεφύγουν με 10 πόντους διαφορά (34-24), με τον Κίτσεν να πετυχαίνει καλάθι και φάουλ και τον Τσαρτσαρή να βάζει τις βολές.

Ωστόσο, η Χίμκι αντέδρασε γρήγορα με τον τρόπο που ήξερε καλύτερα. Έτρεξε και μείωσε σε 34-28 στα 6.23'' πριν το τέλος του ημιχρόνου, υποχρεώνοντας τον Πεδουλάκη να πάρει γρήγορα τάιμ άουτ. Το σερί των Ρώσων έφτασε το 9-0 που εξανέμισαν τη διαφορά, ωστόσο σε εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός πήρε λύσεις από τον Λάσμε που έδωσε ενέργεια, πήρε ριμπάουντ και πέτυχε τέσσερις καθοριστικούς πόντους (38-33).

Η Χίμκι χτύπησε και πάλι μέσα από τη ρακέτα με τον γρήγορο Ντέιβις και ο Ούκιτς έγραψε το 41-38 στο ημίχρονο, μετά από προσπάθεια του Λάσμε στο ριμπάουντ. Το ευχάριστο για τον Παναθηναϊκό ήταν ότι στο τέλος του ημιχρόνου, είχε υποχρεώσει την Χίμκι σε 1/6 σουτ τριών πόντων και είχε προσέξει τα λάθη του (4), όμως έπρεπε να κοιτάξει το δικό του παιχνίδι.

Ασταμάτητοι οι Πλάνινιτς, Ντέιβις

Ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις με τους Ούκιτς και Λάσμε, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν το αντίδοτο... Τρυπούσαν την άμυνα της ομάδας του Πεδουλάκη κι έφταναν με κάθε ευκαιρία στο εύκολο καλάθι. Έτσι, ισοφάρισαν δύο φορές (54-54, 56-56), κάνοντας το παιχνίδι ντέρμπι για γερά νεύρα.

Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, στο ξεκίνημα του γ' δεκαλέπτου, τα πράγματα φαίνονταν πολύ δύσκολα για τον Παναθηναϊκό. Ο Σχορτσανίτης χρεώθηκε με 3ο φάουλ στο 22΄κι ενώ είχε προλάβει να γράψει το 43-38. Ακολούθησε σερί 6-0 από τη Χίμκι η οποία πήρε και πάλι το προβάδισμα (43-44) με το δίδυμο Πλάνινιτς-Ντέιβις να μοιάζουν ασταμάτητοι.

Με την έξοδο του Διαμαντίδη από το παρκέ για να πάρει ανάσες, η μπάλα έμεινε στα χέρια των παικτών του Παναθηναϊκού, που έδειχναν ανήμποροι αφενός να βρουν τον ελεύθερο παίκτη και αφετέρου να σκοράρουν. Ο Κόπονεν ισοφάρισε σε 58-58 και τα πάντα έδειχναν πολύ δύσκολα.

Κατάρρευση και ήττα

Με τον Διαμαντίδη στο μηδέν, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να ξεφύγει και κινδύνευε από τη Χίμκι που δεν είχε βάλει ακόμα σε ενέργεια το μεγάλο της όπλο: τα τρίποντα. Ο Πλάνινιτς ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων και έγραψε 58-61 στο ξεκίνημα του δ' δεκαλέπτου. Ο Διαμαντίδης ήταν σε τόσο κακή μέρα, που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του δύο φορές.

Τελικά, οι Λόντσαρ και Κοπονεν με διαδοχικά εύστοχα καλάθια, έφεραν τη Χίμκι σε θέση ισχύος. Οι Ρώσοι προηγήθηκαν με 58-66 στο 33' και ο μοναδικός που έδειχνε να σώζεται από το ναυάγιο ήταν ο Ματσιούλις. Τα πράγματα πια ήταν πολύ δύσκολα... Ο Κίτσεν είχε 1/4 βολές μέσα σε ένα λεπτό και οι "πράσινοι" δεν μπορούσαν να κάνουν μια επίθεση της προκοπής.

Οι Πλάνινιτς και Κόπονεν έστειλαν την διαφορά στους 13 πόντους (59-72) και όλα έδειχναν να έχουν χαθεί. Οι Μπράμος και Κίτσεν μείωσαν σε 64-72 στο 38', όμως ο Λόντσαρ σκόραρε στην επόμενη φάση, δίνοντας τη χαριστική βολή στους γηπεδούχους (64-74). Ο Φριντζόν έγραψε το 67-79 και ο Παναθηναϊκός γνώρισε την εντός έδρας ήττα, για δεύτερη φορά φέτος, μετά το ματς με τον Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 41-38, 58-58, 67-79

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 6, Πάνκο 1, Ματσιούλις 11(3), Ούκιτς 13(2), Λάσμε 9, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης, Κίτσεν 8, Σκορδίλης 4, Σχορτσανίτης 12.

Χίμκι (Κουρτινάιτις): Ογκουστίν 4, Φριντζόν 10(1), Κόπονεν 12(2), Λόντσαρ 14, Ρίβερς 2, Μόνια 4, Κοστόφ, Ζουκανένκο 2, Πλάνινιτς 18(1), Ντέιβις 13, Νίλσεν.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ