2012-11-21 08:29:06
Φωτογραφία για Δεν βγήκε συμφωνία στις Βρυξέλλες, νέο Eurogroup τη Δευτέρα
Σε νέα συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα παραπέμπεται η εξέταση του ελληνικού ζητήματος, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία κατά το ολονύκτιο θρίλερ στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί Οοικονομικών της Ευρωζώνης θα επαναλάβουν τις συνομιλίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία.

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επιβεβαίωσε ότι υπήρξε διαφωνία μεταξύ των Ευρωπαίων υπουργών και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τον τρόπο με τον οποίο θα καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο.

Ο ίδιος είπε ότι οι 17 υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης «σημείωσαν πρόδο στη διαμόρφωση ενός συμπαγούς πακέτου αξιόπιστων πρωτοβουλιών» με στόχο την περαιτέρω μείωση του ελληνικού χρέους.

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες ανέφεραν ότι οι υπουργοί Οικονομικών διέκοπταν συνεχώς τη συνεδρίαση προκειμένου να γίνουν διαπραγματεύσεις μεταξύ δύο, τριών ή και τεσσάρων χωρών και να γεφυρωθούν διαφορές και διαφωνίες.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίε,ς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δυσκόλεψε πολύ τις συζητήσεις, καθώς τηρούσε άκαμπτη στάση, ενώ επιφυλάξεις για τη συνέπεια της Αθήνας εκφράστηκαν και από εταίρους στην ΕΕ.

Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη είχε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τις εξελίξεις στο κρίσιμο Eurogroup. Το γεγονός αυτό εμηνεύτηκε από την προσπάθεια των εταίρων της χώρας στην ΕΕ να συνδέσουν τη κάθε λύση με επιπρόσθετους όρους, οι οποίοι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί με ευκολία από την ελληνική κυβέρνησή.

Στο θέμα παρενέβη τα ξημερώματα και το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) που, σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες, είπε «όχι» σε νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, γεγονός το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, θα έβλαπτε την αξιοπιστία της ευρωζώνης.

Στο σχετικό ανακοινωθέν, που αναμένεται να εκδοθεί, θα γίνεται ιδιαίτερη μνεία στις προσπάθειες της Ελλάδας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Associated Press

- Posted using BlogPress from my iPad
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ