2012-11-21 09:58:03
Φωτογραφία για Πρόσκληση Ομπάμα σε Μπορίσοφ
Πρόσκληση στον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον τον ερχόμενο Δεκέμβριο, απηύθυνε ο... πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.

Την πρόσκληση του Αμερικανού προέδρου γνωστοποίησε ο ειδικός σύμβουλος του κ. Ομπάμα για θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, Τζον Μπρέναν στον υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Τσβέταν Τσβετάνοφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Μπρέναν εκτίμησε θετικά τις ενέργειες των αρμοδίων αρχών της Βουλγαρίας στις έρευνες για την της τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς τον περασμένο Ιούλιο, στην οποία σκοτώθηκαν πέντε Ισραηλινοί τουρίστες, ο οδηγός του λεωφορείου και ο ύποπτος τρομοκράτης.

Επίσης, ο κ. Μπρέναν υπογράμμισε τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας για τη διαλεύκανση της πολύνεκρης τρομοκρατικής ενέργειας και επιβεβαίωσε την προθυμία των ΗΠΑ να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στις βουλγαρικές υπηρεσίες στην κατεύθυνση αυτή. Τόνισε δε, ότι η αμερικανική διοίκηση και προσωπικά ο πρόεδρος Ομπάμα βλέπουν στη Βουλγαρία σημαντικό στρατηγικό εταίρο στην Ευρώπη, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.


Εξάλλου, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Τσβετάνοφ συναντήθηκε και με τον επικεφαλής της υπηρεσίας προστασίας υψηλών προσώπων (Secret Service) των ΗΠΑ Μαρκ Σάλιβαν, ο οποίος επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως «εκπροσωπούμε δύο διαφορετικά κράτη, αλλά δουλεύουμε σαν μια ομάδα».

Η εκτίμηση αυτή του κ. Σάλιβαν αφορά την πετυχημένη συνεργασία των αρμοδίων οργάνων της Βουλγαρίας με την αμερικανική υπηρεσία στην εξάρθρωση διαφορετικών κυκλωμάτων, εξειδικευμένων στην παράνομη «εκταμίευση» χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς ανύποπτων Αμερικανών και Ευρωπαίων πολιτών με την παγίδευση ΑΤΜ τραπεζών με τη μέθοδο «skimming», την παράνομη καταγραφή των στοιχείων των τραπεζικών καρτών κατά την ανάληψη από ΑΤΜ και άλλες αυτόματες τραπεζικές πράξεις.

Επίσης, στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών προστίθεται ότι προχωρά με δυναμικούς ρυθμούς και η συγκρότηση της μεικτής ομάδας αξιωματικών της βουλγαρικής Γενικής Διεύθυνσης Δίωξης του Οργανωμένου Εγκλήματος και της αμερικανικής Secret Service με έδρα τη Σόφια που θα καταπολεμούν από κοινού εγκληματικές ενέργειες στο Διαδίκτυο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ