2012-11-21 12:03:15
Φωτογραφία για ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ!
Ο Ολυμπιακός δίνει στη Γερμανία τη μάχη του κόντρα στη Σάλκε προκειμένου να παραμείνει ζωντανός για τους «16» του Champions League και το "gazzetta.gr" παρουσιάζει όλα τα σενάρια πρόκρισης.

Σας μεταφέρουμε αυτούσιο το δημοσίευμα:

Οι δύο νίκες του Ολυμπιακού επί της Μονπελιέ τον κράτησαν ζωντανό στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και παράλληλα, του έχουν σχεδόν εξασφαλίσει την συμμετοχή του στο Europa League αφού πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα για να μείνει εκτός Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός με έναν βαθμό εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στο Europa League κάτι πάντως, το οποίο είναι πολύ πιθανό να μην χρειαστεί καν. Παρακάτω ακολουθούν όλα τα σενάρια για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Νίκη Ολυμπιακού, ήττα Άρσεναλ

Αυτό είναι το ιδανικότερο σενάριο για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» θα φτάσουν τους 9 βαθμούς (θα εξασφαλίσουν το Europa League) και θα πατήσουν στην κορυφή του ομίλου τους αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Σάλκε και στην τρίτη την Άρσεναλ
. Στην περίπτωση αυτή η ομάδα του Ζαρντίμ θα χρειάζεται έναν βαθμό την τελευταία αγωνιστική στο εντός έδρας ματς με την αγγλική ομάδα για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League. Αυτό πάντως, μπορεί να συμβεί ακόμα και με ήττα, αρκεί η Σάλκε να χάσει στη Γαλλία από τη Μονπελιέ. Αν αυτό το ματς έρθει ισόπαλο και ο Ολυμπιακός με την Σάλκε ισοβαθμήσουν στη δεύτερη θέση, θα παίξουν ρόλο τα μεταξύ τους ματς και κατόπιν η συνολική διαφορά τερμάτων. Με δύο νίκες πάντως, ο Ολυμπιακός θα περάσει ως πρώτος από τον όμιλο.

Ισοπαλία Ολυμπιακού, ήττα Άρσεναλ

Η βαθμολογία θα παραμείνει ως έχει με τον Ολυμπιακό και την Άρσεναλ να ισοβαθμούν και να λύνουν τις διαφορές τους την τελευταία αγωνιστική στο Φάληρο. Αν εκεί οι «ερυθρόλευκοι» κερδίσουν θα προκριθούν στον επόμενο γύρο, ενώ για την πρωτιά θα παίξει ρόλο το αποτέλεσμα της Σάλκε στην έδρα της Μονπελιέ. Αν χάσουν θα περάσει πρώτη η Άρσεναλ, δεύτερη η Σάλκε (ότι και αν κάνει με τη Μονπελιέ) και ο Ολυμπιακός θα μείνει τρίτος και θα συνεχίσει στο Europa League. Αν ο Ολυμπιακός έρθει ισόπαλος με την Άρσεναλ, η Σάλκε θα περάσει πρώτη και η αγγλική ομάδα δεύτερη καθώς θα υπερτερεί στην ισοβαθμία με τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ήττα Ολυμπιακού, ήττα Άρσεναλ

Σε αυτή την περίπτωση η Σάλκε θα φτάσει τους 11 βαθμούς και θα εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλο. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι αδιάφορη την τελευταία αγωνιστική απέναντι στη Μονπελιέ στη Γαλλία. Η Μονπελιέ θα φτάσει τους 4 βαθμούς και θα μείνει ζωντανή για το Europa League. Ολυμπιακός και Άρσεναλ σε αυτή την περίπτωση θα διεκδικήσουν τη δεύτερη θέση του ομίλου την τελευταία αγωνιστική στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Ολυμπιακός θα χρειάζεται τουλάχιστον έναν βαθμό για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Europa League καθώς σε μια πιθανή ισοβαθμία με την Μονπελιέ υπερτερεί από τα μεταξύ τους ματς.

Νίκη Ολυμπιακού, ισοπαλία Άρσεναλ

Ο Ολυμπιακός θα περάσει στην πρώτη θέση και θα κρατάει την τύχη στα χέρια του την τελευταία αγωνιστική. Αν κερδίσει την Άρσεναλ θα περάσει πρώτος. Αν χάσει θα πρέπει να περιμένει το αποτέλεσμα του Μονπελιέ-Σάλκε, ενώ σε πιθανή ισοβαθμία με την γερμανική ομάδα θα παίξουν ρόλο τα μεταξύ τους κριτήρια ή διαφορά τερμάτων. Με ισοπαλία απέναντι στην Άρσεναλ θα περάσει είτε ως πρώτος είτε ως δεύτερος στους «16».

Ισοπαλία, Ολυμπιακού, ισοπαλία Άρσεναλ

Τίποτα δεν θα αλλάξει στη βαθμολογία και τα πράγματα για τις τρεις ομάδες θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός σε αυτό το ενδεχόμενο θα χρειάζεται μόνο νίκη απέναντι στην Άρσεναλ για να περάσει στην επόμενη φάση, ακόμα και ως πρώτος, αν η Σάλκε χάσει στη Γαλλία από τη Μονπελιέ.

Ήττα Ολυμπιακού, ισοπαλία Άρσεναλ

Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Με ήττα στη Γερμανία ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κερδίσει μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Άρσεναλ για να περάσει δεύτερος από τον όμιλο και να αφήσει εκτός συνέχειας την ομάδα του Λονδίνου.

Νίκη Ολυμπιακού, νίκη Άρσεναλ

Σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα μπλέκονται. Αν ο Ολυμπιακός κερδίσει την Άρσεναλ την 6η αγωνιστική θα περάσει πρώτος. Αν χάσει στο «Γ. Καραϊσκάκης», θα πρέπει να ευνοηθεί από το αποτέλεσμα Μονπελιέ-Σάλκε για τη μάχη της δεύτερης θέσης. Σε μια πιθανή ισοβαθμία με την γερμανική ομάδα θα παίξουν ρόλο τα μεταξύ τους παιχνίδια και κατόπιν η διαφορά τερμάτων. Αν έρθει ισόπαλος με την Άρσεναλ θα πρέπει η Σάλκε να χάσει ή να έρθει ισοπαλία στη Γαλλία.

Ισοπαλία Ολυμπιακού, νίκη Άρσεναλ

Αυτό είναι και το πιο περίπλοκο σενάριο καθώς στο τέλος μπορεί να προκύψει τριπλή ισοβαθμία μεταξύ Ολυμπιακού, Άρσεναλ και Σάλκε. Με νίκη των «ερυθρολεύκων» επί των «κανονιέρηδων» και ισοπαλία της Σάλκε στη Μονπελιέ, οι τρεις ομάδες θα φτάσουν τους 10 βαθμούς και εκεί θα παίξουν ρόλο τα αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια καθώς και τα γκολ. Σε περίπτωση πάντως, που ο Ολυμπιακός πάρει την ισοπαλία στη Γερμανία και η Άρσεναλ κερδίσει τη Μονπελιέ, οι «ερυθρόλευκοι» θα χρειάζονται μόνο νίκη την τελευταία αγωνιστική και ήττα της Σάλκε για να περάσουν στους «16».

Ήττα Ολυμπιακού, νίκη Άρσεναλ

Σε αυτή την περίπτωση η υπόθεση πρόκριση θα ξεκαθαρίσει και θα μείνει ανοιχτή για την τελευταία αγωνιστική μόνο η πρωτιά. Σάλκε και Άρσεναλ θα πάρουν τα δύο εισιτήρια και ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει στο Europa League.

Το πρόγραμμα

5η αγωνιστική

Άρεναλ-Μονπελιέ

Σάλκε-Ολυμπιακός

6η αγωνιστική

Ολυμπιακός-Αρσεναλ

Μονπελιέ-Σάλκε

Δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία του ομίλου!
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ