2012-03-24 05:19:03
Φωτογραφία για Προειδοποιεί το Facebook: Μην δίνετε τα passwords σας στους εργοδότες!
Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι κάποιοι εργοδότες ζητούν από υποψήφιους υπαλλήλους τους κωδικούς τους στο Facebook! Η διευθύντρια μιας εταιρείας ζήτησε από τον Justin Βassett, υποψήφιο που πέρασε από συνέντευξη για μια δουλειά, το username και το password του για το προφίλ του στο Facebook!

Φυσικά ο δεύτερος αρνήθηκε, απέσυρε την αίτηση του, απαντώντας ότι δεν θα ήθελε να εργαστεί για μια εταιρεία η οποία ψάχνει τα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων της.

Στις ΗΠΑ ωστόσο το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν αυτού του είδους τα περιστατικά και πολλοί υποψήφιοι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αρνηθούν ακόμα και αν τους ζητηθεί κάτι τέτοιο.

Πολλές εταιρείες, εκμεταλλευόμενες την ανάγκη των ανέργων για εργασία, δεν διστάζουν να ζητήσουν τους κωδικούς των προσωπικών σελίδων τους δήθεν για να ρίξουν μια ματιά. Πρόσφατο παράδειγμα ο Robert Collins ο οποίος πηγαίνοντας σε υπηρεσία στο Maryland έτυχε ανάλογης αντιμετώπισης.

Το Facebook έβγαλε ανακοίνωση σήμερα, στην οποία τονίζει ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται, ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ζητά τους κωδικούς του άλλου και ότι έχει ήδη ξεκινήσει νομικές διαδικασίες για να πάρει τα απαραίτητα μέτρα.
mediagate.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ