2012-12-08 09:12:04
Φωτογραφία για Πάτρα: «Ξέθαψαν» μηχανάκια και ποδήλατα - Στροφή σε πιο φθηνά μέσα μετακίνησης
Ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν να μετακινηθούν στην πόλη της Πάτρας με δίκυκλα και ποδήλατα, όχι μόνο γιατί εξασφαλίζουν πιο γρήγορη και φιλικότερη προς το περιβάλλον μετακίνηση, αλλά κυρίως γιατί η τσέπη δεν αντέχει το κόστος της βενζίνης για τη χρήση του αυτοκινήτου, ούτε το κόστος της στάθμευσης, όταν χρειάζεται.

Η εικόνα που υπάρχει στην αγορά είναι ότι οι αγορές στα δίκυκλα αφορούν μηχανάκια μικρού κυβισμού, των 50 και 125 κυβικών δηλαδή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε αύξηση πωλήσεων σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, όπως εξηγεί o Τάσος Ανδριόπουλος.

«Ό,τι είχε μείνει στις αποθήκες τώρα το τα βγάζουν. Η αγορά όμως και στα δίκυκλα εξακολουθεί να κινείται πτωτικά, αλλά σε μικρότερο βαθμό σε σύγκριση με αυτή του αυτοκινήτου. Πανελλαδικά η πτώση για τα δίκυκλα είναι στο 28%, και για τα μεγάλου κυβισμού γύρω στο 50%. Ωστόσο στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή η πτώση είναι λίγο μεγαλύτερη για τα δίκυκλα και αγγίζει το 32 με 33%».

Οι τιμές για την αγορά ενός δικύκλου μικρού κυβισμού όπως αναφέρει ο κ. Ανδριόπουλος ξεκινούν κατά μέσο όρο από τα 1600 ευρώ, ενώ γίνονται και κάποιες προσφορές σε συγκεκριμένα μοντέλα και για ορισμένο χρονικό διάστημα, καθώς η αγορά σημειώνει σημαντική πτώση στον τζίρο.

Την ίδια ώρα δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν και το ποδήλατο, εξασφαλίζοντας ανέξοδη μετακίνηση και κάνοντας ταυτόχρονα και σωματική άσκηση.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ