2012-12-08 15:04:07
Φωτογραφία για Σε πανεπιστήμια του εξωτερικού τα παιδιά των πολιτικών
ΑΛΙΜΟΝΟ!

Σε ιδιωτικές πανεπιστημιακές σχολές του εξωτερικού στέλνουν τα παιδιά τους τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ την ίδια τακτική ακολουθούν οι περισσότεροι από τους Έλληνες πολιτικούς Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», η Αλέκα Παπαρήγα έστειλε την κόρη της στο λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών, η οποία ακολούθως σπούδασε οικονομικά στο Deree.

Όσον αφορά την οικογένεια Σαμαρά, η πρωτότοκη κόρη σπούδασε στο Κολλέγιο Αθηνών και αμέσως μετά πήγε στο Λονδίνο, όπου σπουδάζει πολιτικός μηχανικός στο City University London.

O Eυάγγελος Βενιζέλος επέλεξε για την κόρη του το Georgetown στις ΗΠΑ, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου έστειλε τα παιδιά του στο Κολλέγιο Ψυχικού. Στη συνέχεια, ο γιος του ταξίδεψε στις ΗΠΑ και σπούδασε οικονομικά. Ακολούθως, πήγε στη Νορβηγία για μεταπτυχιακά και τελικά εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο. Όσο για την κόρη του Γιώργου Παπανδρέου βρίσκεται επίσης στο Λονδίνο όπου σπουδάζει βιολογία.

Στο Λονδίνο έκαναν τις σπουδές τους και οι δύο κόρες του Κώστα Σημίτη. Η μία εξ αυτών που ασχολείται με τη ζωγραφική έκανε μεταπτυχιακό στην Ιστορία της Τέχνης στη βρετανική πρωτεύουσα και η αδελφή της αφού αποφοίτησε από το πολιτικό της Νομικής, πήγε για μεταπτυχιακές σπουδές στο Columbia της Νέας Υόρκης και αμέσως μετά στο LSE για το διδακτορικό της.

Και κάποιοι άλλοι μένουν πίσω στην «ψωροκώσταινα» Ελλάδα...
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ