2012-12-09 21:28:03
Φωτογραφία για Ποιοι οδηγούν τους ασθενείς στη λαιμητόμο;
από την Μάριον Κοντογιάννη

Είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακός ο ζήλος του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας Γιώργου Σούρλα, ο οποίος ανακάλυψε πως υπάρχουν υπερτιμολογημένα φάρμακα στην ελληνική αγορά. Ξεπέρασε γραφειοκρατία και έτρεξε να μεταφέρει τα τρομερά νέα στον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων Βασίλη Φλωρίδη.

Τα ερωτηματικά όμως είναι πολλά Γιατί τους τελευταίους δύο μήνες με τα συνεχόμενα και λανθασμένα δελτία τιμών δεν αγανάκτησε διπλά και τρίδιπλα?

Γιατί δεν αγανάκτησε όταν προφανώς γνωρίζει ότι αποκλειστικά υπεύθυνος για τις τιμές που καθορίζονται στα φάρμακα που θέλουν συνταγή γιατρού, είναι η Κυβέρνηση?

Τα προϊόντα αυτά (τα φάρμακα !!!!) είναι διατιμημένα, δηλ. τις τιμές τις καθορίζει η Πολιτεία και κανείς άλλος!!

Γιατί δεν κατήγγειλε το γεγονός πως κατά τη διάρκεια του θρίλερ "Δελτίο τιμών φαρμάκων" κυκλοφορούσε και χρησιμοποιούνταν νέος κατάλογος τιμών φαρμάκων πριν δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και ενώ ίσχυε ακόμα ο προηγούμενος?


Ποιους πραγματικά εξυπηρετεί η εμμονή της ηγεσίας του Υπουργείου με την επιβολή της συνταγογράφησης βάση της δραστικής ουσίας και ο καθορισμός αδιανόητα χαμηλών τιμών τιμών φαρμάκων, που εκτόξευσε τις παράλληλες εξαγωγές από τους μεσάζοντες χονδρεμπόρους? Γιατί με την πολιτική αυτή εξαφανίστηκαν πολλά φάρμακα από τα ράφια των φαρμακείων.. Γιατί υπάρχει μονομερής στήριξη συγκεκριμένων κρίκων της αλυσίδας? π.χ., γιατί τώρα που ήρθε η ώρα των πληρωμών στη φαρμακοβιομηχανία εμφανίστηκαν ως εκ θαύματος ακριβοπληρωμένα φάρμακα, ενώ από την άλλη πληρώνει για άλλη μια φορά ΜΟΝΟ τους φαρμακοποιούς ??

Ποιον ή ποιους συμφέρει οι πάροχοι υγείας να στραφούν ενάντια ο ένας στον άλλο , δημιουργώντας συνεχώς πολεμικό κλίμα εμφυλίου? Ποιος κερδίζει από αυτό το "διαίρει και βασίλευε" στο χώρο της Υγείας? Ιδιωτικές κλινικές, γιατροί, φαρμακοποιοί, φαρμακευτικές εταιρείες και άλλοι προμηθευτές ενώ όλοι ζητούν το ίδιο πράγμα, δηλαδή να εξοφληθούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους από το Δημόσιο, ξαφνικά, ένα "μαγικό χέρι" τους βάζει να τσακωθούν μεταξύ τους???? Στο Υπουργείο Υγείας, οι αρμόδιοι εντολοδόχοι που ευθύνονται για όλα αυτά μέχρι πότε θα μένουν ατιμώρητοι ν΄ αλωνίζουν?

Γιατί δεν καταφέρεται ο κ. Σούρλας εναντίον του νέου λαιμητομικού ασφαλιστικού συστήματος που εξαιτίας του επιβαρύνονται οι ασθενείς έως και 50% για την απόκτηση των φαρμάκων που έχουν ανάγκη?

Ο κ. Σούρλας δήλωσε πως "ορισμένοι κοινωνικά ανάλγητοι συνεχίζουν αδίστακτα να κερδοσκοπούν και μάλιστα στον ευαίσθητο τομέα της υγείας απέναντι σε εκείνους που δίνουν μάχη για τη ζωή και εκείνους που προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανά τα ασφαλιστικά ταμεία, ακόμα και μέσα στην οικονομική κρίση " και συνεχίζει πως "η απάντηση στην κερδοσκοπία και την εκμετάλλευση είναι η διαφάνεια και η ανάρτηση στο διαδίκτυο των τιμών των φαρμάκων στην Ελλάδα και το εξωτερικό".

Για το ανάλγητο Κράτος όμως, που σφαγιάζει καθημερινά την υγεία μας θα μιλήσει κανείς;;;

ygeiapress.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ