2012-12-09 21:50:41
Φωτογραφία για Ισόπαλοι Παναθηναϊκός,Ολυμπιακός σε ένα εντυπωσιακό ντέρμπι!
Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ είχε ρυθμό, φάσεις, γκολ, ανατροπές αλλά δεν ανέδειξε νικητή (2-2). Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Μαυρία και ισοφάρισε τα δύο σερί γκολ του Τζεμπούρ με τον Τοτσέ. Διατήρησε το αήττητο ο Ολυμπιακός.Πολύ καλή η διαιτησία του Μάνταλου.

Ένα από τα καλύτερα ντέρμπι των τελευταίων ετών ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό διεξήχθη στο ΟΑΚΑ. Η αναμέτρηση είχε ρυθμό στο μεγαλύτερό της διάστημα, φάσεις, τέσσερα γκολ, ανατροπές και έδωσε μια νότα αισιοδοξίας στο πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ίσως είναι κλισέ ότι νίκησε το άθλημα απόψε στο Μαρούσι στο ισόπαλο 2-2 ανάμεσα στους δύο αιώνιους, αλλά ισχύει απόλυτα. Ειδικά μετά τα όσα συνέβησαν στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι, μόλις τον περασμένο Μάρτη.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός απέδειξαν ότι μπορούν να παίξουν όμορφη μπάλα σε μεταξύ τους παιχνίδι αναγκάζοντας όλο τον κόσμο να μιλάει μόνο και μόνο για ποδόσφαιρο. Σε αυτό βοήθησε και ο Σταύρος Μάνταλος που έκανε εξαιρετική διαιτησία αφήνοντας το παιχνίδι να κυλήσει χωρίς να σφυρίζει κάθε τρεις και λίγο. Παράλληλα δεν έκανε κάποιο λάθος το οποίο θα έδινε τροφή να χάσουμε για άλλη μια φορά το δάσος και να μιλάμε για το δέντρο.


Στο αγωνιστικό μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και αφού απείλησαν δύο φορές τον Ολυμπιακό, άνοιξαν το σκορ με τον Μαυρία στο 17'. Η απάντηση των ερυθρολεύκων ήταν άμεση και ηχηρή. Ο Τζεμπούρ μέσα σε 12 λεπτά (22', 34') σκόραρε δύο φορές και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι ερυθρόλευκοι στη συνέχεια κράτησαν το 1-2 μέχρι το ημίχρονο, αλλά μπήκαν νωθρά στην επανάληψη. Οι πράσινοι μετά από ένα μικρό διάστημα που κινήθηκαν σε ρηχά νερά, αύξησαν την πίεση και έφτασαν στο 2-2 με τον Τοτσέ στο 67'.

Το γκολ του Ισπανού ξύπνησε τον Ολυμπιακό αλλά ο συμπατριώτης του, Φουστέρ για άλλο ένα ματς παρέμεινε άσφαιρος. Το παιχνίδι παρέμεινε ανοικτό και με φρενήρη ρυθμό μέχρι το φινάλε, με τους γηπεδούχους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία με τον Πετρόπουλο στο 87'. Στο πεντάλεπτο των καθυστερήσεων οι ποδοσφαιριστές του Λεονάρντο Ζαρντίμ υποχώρησαν για να διατηρήσουν το αήττητο, πράγμα που το κατάφεραν.

Φύλλο Αγώνα

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Διαιτητές: Μάνταλος, Ακριβός, Καρατζίκας

Παναθηναϊκός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης (Μαρίνος 84'), Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλος, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας, Χριστοδουλόπουλος (Σο 87'), Τοτσέ (Πετρόπουλος 83').

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Σιόβας (Κοντρέρας 90'), Μανωλάς, Χολέμπας, Μοδέστο (Γκρέκο 76'), Μανιάτης, Ιμπαγάσα (Μασάδο 63'), Αμπντούν, Φουστέρ, Τζεμπούρ.

Γκολ: Μαυρίας 17', Τοτσέ 67' - Τζεμπούρ 22', 34'

Κίτρινες: Μανιάτης 54'

Η ''μάχη'' των πάγκων

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα παρέταξε τον Παναθηναϊκό με διάταξη 4-3-3. Στο τέρμα ο Καρνέζης, δεξιά στην άμυνα ο Σεϊταρίδης, αριστερά ο Σπυρόπουλος και στο κέντρο οι Βύντρας, Τριανταφυλλόπουλος. Αμυντικό χαφ ξεκίνησε ο Βιτόλο έχοντας μπροστά του τους Ζέκα (δεξιά) και Σισοκό (αριστερά). Στην τριάδα της επίθεσης το χρίσμα από τον Αργεντινό τεχνικό πήραν οι Μαυρίας (δεξιά), Χριστοδουλόπουλος (αριστερά) και ο Τοτσέ στην κορυφή.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ επέλεξε το 4-2-3-1 και μια 11άδα βγαλμένη από πέρσι καθώς οι μόνο νέοι παίκτες ήταν αναγκαστικά στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο (Σιόβας, Μανωλάς). Στο τέρμα επιλέχθηκε ο Κάρολ, δεξί μπακ ο Τοροσίδης και αριστερό ο Χολέμπας. Τα δύο αμυντικά χαφ οι Μοδέστο και Μανιάτης, με τον Ιμπαγάσα να βρίσκεται μπροστά τους. Στα δεξιά του Αργεντίνου ο Φουστέρ (που προτιμήθηκε του Μασάδο), αριστερά ο Αμπντούν και κορυφή ο Τζεμπούρ αντί του Μήτρογλου.

Η αναμέτρηση

Τα πρώτο δεκάλεπτο στο χορτάρι του Ολυμπιακού Σταδίου πέρασε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να ανιχνεύσουν η μία τις προθέσεις της άλλης. Μάχες στο χώρο του κέντρου και ελάχιστες επισκέψεις στις αντίπαλες εστίες το χαρακτηριστικό αυτού του διαστήματος.

Ο "χορός" όμως των ευκαιριών δεν άργησε να ξεκινήσει. Στο 11' ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να "χτυπήσει" τον Ολυμπιακό με το ερυθρόλευκο όπλο: Τις στημένες φάσεις. Η κεφαλιά όμως του ανενόχλητου Βύντρα στο κόρνερ του Χριστοδουλόπουλου έφυγε λίγο άουτ. Ίδια κατάληξη και η κεφαλιά του Ζέκα σε σέντρα του Μαυρία στο 12', με την άμυνα της ομάδας του Ζαρντίμ να απουσιάζει και από αυτή την φάση Ενδιάμεσα ο Ιμπαγάσα (11') ενώ είχε ελεύθερους συμπαίκτες μέσα στην περιοχή του Καρνέζη, προτίμησε το σουτ το οποίο κόντραρε, με την μπάλα να απομακρύνεται.

Ο Μαυρίας πυροβόλησε μία φορά Ο Παναθηναϊκός όμως είχε ανέβει ψυχολογικά από ευκαιρίες που δημιούργησε και στο 17' μπήκε μπροστά στο σκορ πιάνοντας και πάλι στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα. Μακρινή σέντρα του Σπυρόπουλου από αριστερά, ο Σιόβας βλέπει την μπάλα να περνάει δίπλα του, ο Χολέμπας χάνει τον Μαυρία και ο μικρός "εκτελεί" τον Κάρολ (1-0). Η απάντηση όμως των φιλοξενούμενων ήταν γρήγορη με τον Μανιάτη στο 21' να βγάζει στον Αμπντούν, αυτός την παράλληλη μπαλιά στον Τζεμπούρ από τη μικρή περιοχή φτάνει στο 1-1. Ένα γκολ που θύμισε το αντίστοιχο περσινό στο Καραϊσκάκης, όπου η μπάλα από τους Μακούν και Μιραλάς έφτασε στον αλγερινό στράικερ που ισοφάρισε νικώντας τον Καπίνο.

Ο ρυθμός του αγώνα συνέχισε να παραμένει υψηλός και μετά το 1-1, με τις δύο ομάδες να έχουν από μία πολύ καλή ευκαιρία στο επόμενο δεκάλεπτο. Αρχικά ο Παναθηναϊκός στο 24', όταν και πάλι σε στημένη μπάλα (κόρνερ) έβγαλε αμαρκάριστο παίκτη στην περιοχή του Ολυμπιακού, ωστόσο ο Φουστέρ έδιωξε την κεφαλιά του Πορτογάλου στη γραμμή. Τρία λεπτά αργότερα (27') και σε αντεπίθεση των Πειραιωτών, ο Φουστέρ βρέθηκε σε εξαιρετική θέση για σουτ αλλά προτίμησε να πασάρει προς τον Αμπτνούν χωρίς να μπορέσει να βρει με επιτυχία τον αλγερινό.

...αλλά ο Τζεμπούρ είχε δύο σφαίρες

Πολύ καλή η εικόνα και στα επόμενα λεπτά, με τον Ολυμπιακό να βάζει σε λειτουργία το μεγάλο φετινό του πυρηνικό όπλο. Αφού λοιπόν γλίτωσε από τα στημένα του Παναθηναϊκού, τον "χτύπησε" με τον ίδιο τρόπο. Στο 34' ο Φουστέρ εκτέλεσε εξαιρετικά το κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, εκεί οπού ο Ραφίκ Τζεμπούρ ανενόχλητος νίκησε για δεύτερη σερί φορά μέσα σε 12 λεπτά τον Καρνέζη. Δύο λεπτά αργότερα οι πράσινοι παραλίγο να απαντήσουν, αλλά η κεφαλιά του Σεϊταρίδη σε εκτέλεση κόρνερ, απομακρύνθηκε ψύχραιμα από τον Σιόβα.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός παραχώρησε τη κατοχή στο τριφύλλι με στόχο να πάει με το προβάδισμα στα αποδυτήρια. Πράγμα που κατάφερε χωρίς να απειληθεί στο ελάχιστο καθώς η 7η πράσινη τελική στα πρώτα 45 λεπτά (ένα μακρινό σουτ του Βύντρα στο 40') ήταν απελπιστικά άστοχη. Από αυτές τις 7 τελικές, οι 3 πήγαν στην κόκκινη εστία, με τον Ολυμπιακό να είναι πιο αποτελεσματικός (5 τελικές, 4 στην εστία και 2 γκολ).

Χωρίς αλλαγές αποφάσισαν να ξεκινήσουν το δεύτερο ημίχρονο οι δύο προπονητές επιμένοντας στα αρχικά τους πλάνα. Σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος των πρώτων 45 λεπτών, η επανάληψη ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό καθώς ο Ολυμπιακός μπήκε στο χορτάρι έχοντας ως πρώτο μέλημα να κρατήσει πρώτα το 1-2 και αν μπορούσε να "χτυπήσει" είτε σε αντεπίθεση είτε σε στημένα. Από τη μεριά του ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν να δημιουργήσει φάσεις , φτάνοντας στο 59' για την πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη. Το δυνατό σουτ όμως του Βιτόλο που βρήκε ελεύθερο χώρο έξω από την περιοχή, έφυγε πάνω από την εστία του Κάρολ.

Ο Μαυρίας όμως είχε και ασίστ στη φαρέτρα

Στο 63' ο Λεονάρντο Ζαρντίμ βλέποντας ότι έχει χαθεί η μάχη του κέντρου, πέρασε τον Μασάδο αντί του Ιμπαγάσα και τον τοποθέτησε δεξιά, βάζοντας τον Φουστερ πίσω από τον Τζεμπούρ. Το τριφύλλι όμως πρόλαβε και εκμεταλλεύτηκε τη νωθρότητα των ερυθρολεύκων και αφού πλησίασε την ισοφάριση στο σουτ του Λάζαρου που απομάκρυνε ο Κάρολ (63'), έφερε τον αγώνα στα ίσα στο 67'. Ο Ζέκα έβγαλε την πάσα στον Μαυρία, που ξέφυγε για άλλη μία φορά του Χολέμπας, με τον μικρό να δίνει έτοιμο γκολ στον Τοτσέ που έγραψε το 2-2. Ένα γκολ παρόμοιο με αυτό που ισοφάρισε στο πρώτο ημίχρονο ο Τζεμπούρ.

Στο σημείο εκείνο διακόπηκε για ένα τρίλεπτο ο αγώνας καθώς έπεσε η τάση του ρεύματος από έναν πυλώνα. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και ο Χολέμας κατάφερε και είδε τον Μαυρία και τον σταμάτησε πριν σκοράρει στο 72'. 

Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός είχε και την πρώτη του καλή στιγμή στην επανάληψη, με τον Καρνέζη να σταματάει το δυνατό σουτ που επιχείρησε ο Φουστέρ έξω από την περιοχή. Ο Ζαρντίμ πέρασε στο 76' τον Γκρέκο στη θέση του Μοδέστο δίνοντας το σύνθημα για επίθεση, αλλά ο Φουστέρ για άλλη μια φορά στα τελευταία ματς έχασε μοναδική ευκαιρία. Συγκεκριμένα στο ίδιο λεπτό της αλλαγής και μετά από έξοχη ενέργεια του Μοδέστο, είδε το σουτ που έπιασε αμαρκάριστος από το σημείο του πέναλτι  να κοντράρεται στον Τριανταφυλλόπουλο.

Ουσιαστικά το παιχνίδι μετά από το 2-2 απέκτησε και πάλι φρενήρη ρυθμό με τις δύο ομάδες να διεκδικούν το τρίποντο. Στις δύο σερί φάσεις του Φουστέρ απάντησε ο Χριστοδουλόπουλος με το δυνατό σουτ που έπιασε στο ύψος της περιοχής στο 80', με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Ρότσα έκανε και την πρώτη του αλλαγή, φρεσκάροντας την επίθεση με την είσοδο του Πετρόπουλου στη θέση του Τοτσέ. Αμεσα ο Αργεντίνος προχώρησε και στην αντικατάσταση του Σεϊταρίδη με τον Μαρίνο (84') λόγω τραυματισμού. Ενώ έκλεισε τις αλλαγές στο 87' με τον Λάζαρο να δίνει τη θέση του στον Σο.

Η τελευταία μεγάλη φάση του ντέρμπι συνέβη στο 87' όταν ο Μαυρίας έδωσε πολύ όμορφα στον Μαρίνο, αυτός έστρωσε στον Πετρόπουλου αλλά ο Κάρολ τον σταμάτησε στο τετ-α-τετ. Το παιχνίδι τελείωσε με τον εκνευρισμό του Κώστα Μήτρογλου που την ώρα που περίμενε να μπει στο παιχνίδι τραυματίστηκε ο Σιόβας και μπήκε στη θέση του ο Κοντρέρας αλλά και ένα σουτ του Ζέκα στο 95' που έφυγε άουτ.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ