2012-12-09 21:53:08
Φωτογραφία για ΔΩΣΑΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ... ΠΑΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-2 *ΒΙΝΤΕΟ*
Ο αγώνας του ΟΑΚΑ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, είχε ρυθμό, φάσεις, γκολ, ανατροπές αλλά δεν ανέδειξε νικητή (2-2), αφού οι ερυθρόλευκοι έδωσαν... δικαιώματα και δεν τελείωσαν το παιχνίδι όπως έπρεπε μετά την... εύκολη ανατροπή, αφήνοντας περιθώρια στους "πράσινους" να πάρουν αυτό που ήθελαν, έστω και αν αυτό είναι η ισοπαλία κόντρα στους πρωτοπόρους της βαθμολογίας.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Μαυρία και ισοφάρισε τα δύο σερί γκολ του Τζιμπούρ με τον Τοτσέ. Από την άλλη ο Ολυμπιακός διατήρησε το αήττητο αλλά άφησε αναπάντητες τις προκλήσεις που δέχτηκε, δείχνοντας για άλλη μια φορά πως για τα ματς που έχουν πίεση χρειάζεται ακόμα δουλειά Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό πιο ενθουσιώδη και κινητικό κια μάλιστα να είναι αυτός που είχε την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα, Στη συνέχεια οι «πράσινοι» άρχισαν να εντείνουν την πίεση τους κάτι που απέδωσε καρπούς στο 17’, όταν το «τριφύλλι» κέρδισε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο Σπυρόπουλος έκανε κίνηση από αριστερά, πήρε την μπάλα και έκανε μια χαμηλή σέντρα στην απέναντι πλευρά προς τον επερχόμενο Μαυρία ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής εκτέλεσε στην κίνηση τον Κάρολ, κάνοντας το 1-0.


Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε κι άλλο, αλλά ανοίχτηκε και το πλήρωσε. Αφού ο Αμπντούν στο 22’ έφυγε από αριστερά στην αντεπίθεση, ξεπέρασε και τον Σεϊταρίδη και έδωσε με συρτή παράλληλη πάσα «πάρε-βάλε» στον Τζιμπούρ την μπάλα με τον συμπατριώτη του να ισοφαρίζει από κοντά πολύ εύκολα. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να πιέζουν αλλά ο Τζιμπούρ ήταν αυτός που έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ όταν σηκώθηκε μόνος του μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φουστέρ και έκανε το 2-1 Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεσαν ανεβαίνοντας πολύ ψηλά και ο Ολυμπιακός που βολεύονταν με το σκορ, έπαιζε παιχνίδι αντεπιθέσεων, έχοντας δέκα παίκτες πίσω από την σέντρα, κάτι που φυσικά δεν του ταιριάζει, αλλά πέτυχε αυτό που ήθελε αφού δεν δημιουργήθηκε κάποια σπουδαία ευκαιρία από καμιά πλευρά.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Το ματς ήταν αργό, ο Ολυμπιακός βολεύονταν με το σκορ και είτε «πάγωνε» το παιχνίδι, είτε έκλεινε καλά τους χώρους, έχοντας στο μυαλό του μόνο την αντεπίθεση. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους και ο χρόνος βέβαια κυλούσε εις βάρος του. Στο 66’, η προσπάθεια που κατέβαλαν οι «πράσινοι» να βρουν τρόπο να ισοφαρίσουν, τους αντάμειψε, αφού ο Ολυμπιακός είχε παθητικό ρόλο και έδωσε δικαίμα στους "πράσινους" να τον πιέσουν και φυσικά το... πλήρωσε. Ο Μαυρίας πήρε την μπάλα από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε παράλληλα στον Τοτσέ ο οποίος με υπερπροσπάθεια και πέφτοντας, από κοντά έκανε το 2-2.

Από εκείνο το σημείο και μετά, το ματς έγινε… ροντέο. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και κάθε επίθεση «μύριζε» γκολ αφού και οι δύο άμυνες έδειχναν κουρασμένες. Ο Παναθηναϊκός, σαν γηπεδούχος φαινόταν να το ήθελε περισσότερο, αλλά σε τρεις διαδοχικές ευκαιρίες, οι «πράσινοι» τα έκαναν… μαντάρα. Στο 88’ ο Πετρόπουλος από τα δύο μέτρα σούταρε πάνω στον Κάρολ, στο 92’ ο Μαυρίας κι αυτός από πολύ κοντά σούταρε πολύ πλάγια και στο 94’ ο Ζέκα, αντί να την σπάσει στο πέναλτι στον αμαρκάριστο Πετρόπουλο, προτίμησε να σουτάρει από πλάγια Το τελικό 2-2 σε ένα χορταστικό ματς ίσως φαίνεται δίκαιο, αλλά το συμπέρασμα είναι ότι ο Ολυμπιακός έδωσε δικαιώματα, που μπορεί να μην κοστίζουν βαθμολογικά, αλλά ηθικά...

Παναθηναϊκός (Ρότσα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης(84’ Μαρίνος), Τριανταφυλλόπουλος, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας, Χριστοδουλόπουλος(87’ Σο), Τοτσέ(82’ Πετρόπουλος)

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Φορναρόλι, Χουχούμης, Βελάσκες

Ολυμπιακός (Ζαρντίμ): Κάρολ, Μανιάτης, Μοντέστο(75’ Γκρέκο), Ιμπαγάσα(62’ Μασάδο), Τζεμπούρ, Φουστερ, Χολέμπας, Σιόβας(90’Κοντρέρας), Μάνωλας, Τοροσίδης, Αμπντούν.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Φέισα, Πάντελιτς, Μήτρογλου
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ