2012-03-25 08:24:03
Φωτογραφία για «Το πρόβλημα στην Ελλάδα ήταν πάντα η έλλειψη ανταγωνιστικότητας»
«Η επιτυχία του προγράμματος και της όλης προσπάθειας που καταβάλλεται θα εξαρτηθεί από τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης και της απόδοσης της ελληνικής οικονομίας, όχι οπό τις λεπτομερείς της χρηματοδότησης». Αυτό ανέφερε για την Ελλάδα και το πρόγραμμα διάσωσης της οικονομίας μας ο Τζον Λίπσκι, πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μιλώντας στην Καθημερινή.

«Αυτό που έχει σημασία είναι η εφαρμογή του προγράμματος. Αυτό ήταν πάντα το ζητούμενο και η καρδιά του προβλήματος», συμπλήρωσε ο κ. Λίπσκι, που εκτελούσε χρέη διευθυντή στο Ταμείο από το 2006 εως το 2011, ενώ ήταν εκείνος που του ηγήθηκε από την απόσυρση του Ντομινίκ Στρος-Καν, έως τον διορισμός της Κριστίν Λαγκάρντ.

«Από την αρχή δόθηκε υπερβολική έμφαση στη δημοσιονομική λιτότητα», είπε, ενώ εκφράστηκε με θετικά σχόλια για τον κ. Λουκά Παπαδήμο, τονίζοντας την ανάγκη για αποτελεσματικότητα στην υλοποίηση του προγράμμτος από την Ελλάδα.

«Η αναδιάρθρωση του χρέους και το “κούρεμα” αποτελούν, φυσικά, θετική εξέλιξη, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα ήταν πάντα η έλλειψη ανταγωνιστικότητας» κατέληξε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «τολμηρών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα βελτιώσουν την αποδοτικότητα και ανταγωνιστικότητα της οικονομίας». TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΟΖ διά πάσαν νόσον
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΟΖ διά πάσαν νόσον
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ