2013-01-09 18:51:06
Φωτογραφία για Ο θάνατος πλανάται στους δρόμους της Αθήνας! (Σοκαριστικές φωτογραφίες)
Σοκάρει το ρεπορτάζ του site Huffington Post με τίτλο «Ο θάνατος πλανάται στους δρόμους της Αθήνας: το ανθρώπινο τίμημα της ελληνικής τραγωδίας» για τους δρόμους της πρωτεύουσας όπου τα ναρκωτικά, η πορνεία και το AIDS έχουν γίνει πια μέρος της καθημερινότητάς της, «ξεπηδώντας» από τα σκοτάδια που μέχρι πρότινος τα κάλυπταν. Στο μακροχρόνιο οδοιπορικό της στην Αθήνα του Μνημονίου, η δημοσιογράφος Φραγκίσκα Μεγαλούδη και ο φωτογράφος Δημήτρης Μπούρας κατέγραψαν μαρτυρίες και εικόνες ιδιαίτερα σκληρές, επαναφέροντας στο διεθνές προσκήνιο τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής λιτότητας των τελευταίων ετών.

«Η δεινή οικονομική κατάσταση έχει εξαναγκάσει περισσότερους χρήστες ναρκωτικών στην εκπόρνευση και οι εθισμένοι είναι πιο πρόθυμοι να ρισκάρουν με άντρες που πληρώνουν για σεξ χωρίς προφυλάξεις. Οι πελάτες της Μαρίας είναι παντρεμένοι μεσήλικες Ελληνες, οι οποίοι αγοράζουν σεξ από χρήστριες ναρκωτικών για 10 με 15 ευρώ. “Συνήθως αγοράζουν σεξ το πρωί και δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικά” λέει η Μαρία, η οποία πρόσφατα ανακάλυψε ότι είναι θετική στον HIV. “Αρνούμαι το σεξ χωρίς προφυλάξεις, αλλά οι άνδρες γίνονται πιεστικοί και είναι δύσκολο να πω όχι” προσθέτει.»


Ακολουθώντας τα βήματα ιερόδουλων, τοξικομανών και διακινητών ναρκωτικών, το ρεπορτάζ φέρνει στην επιφάνεια τις ολέθριες επιπτώσεις των μειώσεων στις δαπάνες της υγείας αλλά και της πρόληψης των ναρκωτικών και του AIDS, η μετάδοση του οποίου ανάμεσα στους τοξικομανείς έχει αυξηθεί δραματικά και αγγίζει πλέον το 1.500%. «Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει δραματικά τις ζωές όλων των Ελλήνων, αλλά οι χρήστες ναρκωτικών είναι αυτοί που επλήγησαν σκληρότερα» εξηγεί στο δημοσίευμα ο Χαράλαμπος Πουλόπουλος, διευθυντής του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Εξίσου σοκαριστικά είναι και τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύμφωνα με τα οποία «στην Ελλάδα εκτιμάται ότι υπάρχουν 25.000 εξαρτημένοι χρήστες ναρκωτικών ουσιών, με περισσότερους από τους 10.000 να είναι χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών (ΧΕΝ), κυρίως στην Αθήνα».

Στο οδοιπορικό γίνεται επίσης εκτενής αναφορά και στην «ανοιχτή χρήση ναρκωτικών στην Αθήνα», περιγράφοντας εικόνες χρηστών που παίρνουν τη δόση τους «ενώ δίπλα τους περνούν οικογένειες με παιδιά, νεαρά ζευγάρια και μετανάστες, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτό που βλέπει». Τέλος, δεν λείπουν και οι αναφορές στα περιστατικά διαφθοράς στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως περιγράφει μετανάστης «στρατολογημένος» από τα εγχώρια καρτέλ εμπορίας ναρκωτικών.

«Εν το μεταξύ, στους δρόμους υπάρχει η αίσθηση ότι η Ελλάδα καταρρέει ως σύγχρονο κράτος» καταλήγει το ρεπορτάζ...

 

Αγγελος Σκορδάς - Δημοκρατία

Δείτε μερικές ανατριχιαστικές εικόνες της καθημερινότητας της Αθήνας όπως προβλήθηκαν στο ρεπορτάζ του Αγγλικού portal.
  
online-pressblog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ