2013-01-20 00:41:02
Φωτογραφία για Επένδυση 1 δισ. στερλινών στο Λονδίνο
Επένδυση ύψους 1 δισ. στερλινών σχεδιάζει η Google, αφού σύμφωνα με το Reuters, ο κολοσσός του διαδικτύου εξαγόρασε έκταση 9,5 στρεμμάτων σε έναν από τους κεντρικότερους σταθμούς του Λονδίνου, το Κινγκς Κρος, και στα τέλη του 2013 θα ξεκινήσει η ανέγερση του νέου κτιρίου της εταιρείας.

"Αυτή είναι μια μεγάλη επένδυση από την Google. Επεκτεινόμαστε περαιτέρω στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου εφευρέθηκε η Πληροφορική και το Διαδίκτυο", ανέφερε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας στη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη Ματ Μπρίτιν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις, στις περιοχές του Λονδίνου Βικτόρια και Χόλμπορν θα μεταφερθούν στο νέο κτίριο -το οποίο θα ξεπεράσει τα 90 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα- το 2016, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τα τελευταία δυο χρόνια η Google έχει προβεί σε επενδύσεις σε Λονδίνο, Παρίσι και Δουβλίνο. Στην ετήσια έκθεση της στις 31 Δεκεμβρίου 2011, η εταιρεία διέθετε σε μετρητά 44,6 δισ. δολάρια, ενώ τα 21,2 δισ. από αυτά βρίσκονταν σε υπεράκτιες εταιρείες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ