2013-02-14 15:44:02
Φωτογραφία για Νέα επίθεση από το γερμανικό «Focus» - Βάλτος ξεπλύματος βρώμικου χρήματος η Κύπρος!
Η προπαγάνδα του γερμανικού τύπου κατά της Κύπρου συνεχίζει απτόητη - Eπικαλείται έκθεση δεξαμενής σκέψης της Ουάσιγκτον η οποία κάνει λόγο για μηχανορραφίες των κυπριακών τραπεζών

- Χαρακτηρίζουν την Κύπρο, ως ένα από τα μεγαλύτερα πλυντήρια ξεπλύματος βρώμικου χρήματος για ρώσους εγκληματίες.

Αυτή τη φορά τη σκυτάλη παίρνει το γερμανικό περιοδικό Focus, εκτοξεύοντας νέες βαριές κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Οι συντάκτες του περιοδικού επικαλούνται μάλιστα, έκθεση της δεξαμενής σκέψης "Global Financial Integrity" (GFI), η οποία εξετάζει τα διεθνή οικονομικά ψεγάδια, και ρίχνει τους προβολείς στο μέρος των κυπριακών τραπεζών.

Η Κύπρος αποτελεί σύμφωνα με την GFI, τον κύριο σταθμό ανταλλαγής- μεταγωγής για παράνομες χρηματοοικονομικές ροές από τη Ρωσία.

Μάλιστα ισχυρίζονται ότι από το 1994 μέχρι το 2011, μεταφέρθηκαν εκτός Ρωσίας, 157 δις ευρώ και μεγάλο μέρος της μεταφοράς των κεφαλαίων, έγινε μέσω Κύπρου.


Χαρακτηρίζουν την Κύπρο, ως ένα από τα μεγαλύτερα πλυντήρια ξεπλύματος, για ρώσους εγκληματίες.

Σύμφωνα πάντα με το περιοδικό, η έκθεση περιγράφει την διαδικασία ξεπλύματος, ως εξής:

Ρώσοι έμποροι πετρελαίου και φυσικού αερίου, πώλησαν τα προϊόντα τους σε θυγατρικές της Κύπρου, σε τιμές πολύ υψηλότερες από αυτές της αγοράς. Οι θυγατρικές πωλούν στη συνέχεια τις πρώτες ύλες τους και συνεχίζουν με τις κανονικές τιμές, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Αυτή η διαδικασία φορολογείται από την κυπριακή νομοθεσία και ξεπλένεται στις κυπριακές τράπεζες. Ακολούθως το κεφάλαιο μεταφερόταν πίσω στη Ρωσία.

Το Focus, ισχυρίζεται ότι η κυπριακή κυβέρνηση αδυνατεί να αποδείξει ότι δεν γίνεται ξέπλυμα στην Κύπρο, χαρακτηρίζοντας το θέμα ως μελανό σημείο στην διαδικασία για χορήγηση του πακέτου διάσωσης από την ευρωζώνη.

himaira.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ