2013-02-15 10:09:25
Φωτογραφία για Ενα στα τρία παιδιά ζει σε συνθήκες φτώχειας
Κρίση χρέους ίσον φτώχεια. Τα αυστηρά μέτρα λιτότητας δημιουργούν μια γενιά υποσιτιζόμενων νέων ανθρώπων με χαμηλό ηθικό και λιγοστές προοπτικές εξεύρεσης εργασίας την ώρα που ο αριθμός των παιδιών που κινδυνεύουν από τη φτώχεια εξακολουθεί να αυξάνεται...

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει, σύμφωνα με την εφημερίδα «6μέρες» η διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση Caritas, αναλύοντας στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορούν στις χώρες που επλήγησαν από την κρίση χρέους.

Σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν το ένα τρίτο των παιδιών στην Ελλάδα την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ισπανία ζουν σε συνθήκες φτώχειας εξαιτίας των αυστηρών μέτρων λιτότητας, ενώ το αυξανόμενο ποσοστό των παιδιών συμπίπτει με την έξαρση της κρίσης χρέους το 2008 και παρουσιάζει αύξηση κάθε χρόνο μέχρι και το 2011, καθώς για το 2012 δεν υπάρχουν διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία. «Είναι δεδομένο πλέον ότι τα παιδιά κινδυνεύουν περισσότερο από τη φτώχεια, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη δημογραφική ομάδα», τόνισε η Ντέιρντρε ντε Μπούρκα της Caritas.


Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 2011 ποσοστό υψηλότερο του 30% των παιδιών στην Ισπανία και την Ελλάδα κινδύνευαν από τη φτώχεια και τον αποκλεισμό, καταγράφοντας αύξηση 4% από το 2005, ενώ στην Πορτογαλία το ποσοστό αυτό βρίσκεται στο 28,6%. Για την Ιρλανδία και την Ιταλία τα διαθέσιμα στοιχεία που αφορούν στο 2010 δείχνουν ότι το ποσοστό των παιδιών που κινδύνευσαν ανήλθε σε 37,6% και 28,9% αντίστοιχα.

Η οργάνωση υποστηρίζει ότι τα παιδιά απειλούνται από τη φτώχεια ή τον αποκλεισμό αν ζουν σε οικογένειες με εισόδημα κατά 60% ή πλέον χαμηλότερο από το μέσο εισόδημα, έχουν γονείς με περιορισμένη ή καθόλου απασχόληση ή χωρίς πρόσβαση σε τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες, σε θέρμανση και σε ρουχισμό. Επίσης, οι μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά φτωχών οικογενειών είναι πιθανότερο να έχουν χαμηλές επιδόσεις στο σχολείο και μεγάλη δυσκολία στο να βρουν και να διατηρήσουν την εργασία τους.
euro2day Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ