2013-02-15 16:54:04
Φωτογραφία για Ο,τι πεις εφέντη μ΄, λάθος καταλάβαμε ότι έγινε λάθος!
Γράφει ο Αιας

Ούτε τα προσχήματα δεν τήρησε η δουλόφρονη κυβέρνηση της τροικανίας μόλις ο Ολι Ρεν, «αυτός ο αγράμματος, κίτρινος υπαλληλίσκος», κατά τον Γ. Βαρουφάκη, έκοψε μαχαίρι τη συζήτηση για τον περιβόητο δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή. Όχι μόνο δεν τόλμησε να αρθρώσει λέξη, αλλά εναρμονίστηκε απολύτως με την ανάλγητη επιθυμία του ανθύπατου, ο οποίος επιμένει να μας εύχεται «κουράγιο», καθώς δεν αναγνωρίζει κανένα λάθος, ενώ άφησε υπονοούμενα και για νέες μειώσεις στους ήδη καταβαραθρωμένους κατώτατους μισθούς.

Η ουσία είναι ότι, η μνημονιακή συγκυβέρνηση ουδέποτε έθεσε θέμα «λάθους» του ΔΝΤ, γιατί απλούστατα ουδέποτε παραδέχτηκε ότι υπάρχει! Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, θεωρούν …αμάρτημα την αποδυνάμωση του εκρηκτικού κοκτέιλ λιτότητας και ύφεσης που οδήγησε σε πλήρη απαξίωση του κοινωνικού κράτους, σε εκτίναξη της ανεργίας και στην καταστροφή της παραγωγής και του κοινωνικού ιστού. Ο,τι ακριβώς επιδιώκει το πρόγραμμα του Δ΄ Ράιχ.


Ολοι οι δείκτες, επίσημοι και μη, «φωνάζουν» ότι το καράβι πάει στα βράχια. Ο φόβος για κοινωνική αναταραχή είναι κοινό στοιχείο στις εκτιμήσεις διεθνών χρηματοοικονομικών οίκων και πολιτικών αναλυτών στην Ευρώπη και εκτός αυτής.

Ο Πολ Κρούγκμαν, νομπελίστας οικονομολόγος, μιλάει για ανήθικα πειράματα λιτότητας που εφαρμόζονται σε ανθρώπινα όντα, τονίζοντας πως οι Γερμανοί είναι τρελοί: Επιβάλλουν στην Ελλάδα αυστηρά μέτρα λιτότητας, τα οποία δεν έχουν κανένα… όφελος για τη χώρα.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian, σε άρθρο της, που βασίζεται σε στοιχεία και μελέτες της ΕΕ, γράφει ότι, η κατάσταση που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα των ανέργων, των ανασφάλιστων και των συσσιτίων, είναι η κατάσταση μιας χώρας σε βαθιά ανθρωπιστική κρίση, υπογραμμίζοντας πως είναι ντροπή για την ελληνική κυβέρνηση και την ΕΕ να κάνουν τα στραβά μάτια.

Όσο ακολουθείται η σημερινή πολιτική, δεν υπάρχει φως για έξοδο από το τούνελ της ύφεσης, της ανεργίας, της φτωχοποίησης και της χρεοκοπίας. Το φάρμακο είναι ολέθριο και οδηγεί σε αργό θάνατο.

Έξοδος από την κρίση θα επιτευχθεί όταν προωθηθεί ο απεγκλωβισμός της οικονομίας από τρεις παγίδες ταυτόχρονα: την παγίδα της υπερχρέωσης, την παγίδα της παραγωγικής αποσάθρωσης και την παγίδα της λιτότητας, διαμηνύει η Λούκα Κατσέλη. Και προσθέτει:

Υπάρχει εναλλακτική πρόταση. Αρκεί να υλοποιηθεί με συνέπεια ένα Εθνικό Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης με χρονικό ορίζοντα δεκαετίας που θα προωθήσει την μείωση της δανειακής επιβάρυνσης με εισαγωγή ρήτρας ανάπτυξης, στοχευμένες μεταρρυθμίσεις για τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης και μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας. Προϋπόθεση αποτελεί μια τολμηρή θεσμική μεταρρύθμιση ιδιαίτερα για τη φορολογία, την ασφάλιση και την επιχειρηματικότητα. Το Πρόγραμμα αυτό αποτελεί εθνική προτεραιότητα και ζωτική ανάγκη.

Ωστόσο, προέχει η συμπαράταξη των προοδευτικών δυνάμεων για τη συγκρότηση ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου ανατροπής, στη βάση μιας ελάχιστης προγραμματικής συμφωνίας για τη σωτηρία και ανασύνταξη της χώρας, τονίζει η Λ. Κατσέλη. «Απέναντι στο μέτωπο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, πρέπει να διαμορφωθεί ένας αντίπαλος πόλος, με εναλλακτική πολιτική και ικανά και αξιόπιστα πρόσωπα, που θα εμπνεύσουν στο λαό μας την ελπίδα». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ