2013-02-15 21:16:02
Φωτογραφία για Οι μακροχρόνιες σχέσεις κάνουν καλό
Μια έρευνα που εξαγάγει εκπληκτικά αποτελέσματα υποστηρίζει πως η σταθερές σχέσεις με τον σύντροφό μας είναι ασπίδα ακόμα και σε πιθανά ψυχικά προβλήματα.

Πρόκειται για μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από το διεθνούς κύρους "British Journal of Psychiatry" που παρουσιάζει τις έρευνες των επιστημόνων στο πανεπιστήμιο του Όταγκο στην νέα Ζηλανδία που ανάλυσαν για τον σκοπό αυτό ένα δείγμα 1000 ατόμων ηλικίας 30 ετών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, όσοι από τους συμμετέχοντες δήλωσαν πως είχαν μακροχρόνια σχέση έδειχναν να παρουσιάζουν ψυχολογικές διαταραχές σε ποσοστό κατά πολύ μικρότερο από όσους δεν είχαν σχέση ή είχαν για μικρότερο χρόνο από 2 έτη.

Μεταξύ αυτών που δεν είχαν σύντροφο το ποσοστό ήταν 16%, όσοι είχαν σχέση για λιγότερο από 2 έτη το ποσοστό άγγιζε το 23% ενώ όσοι η σχέση τους διαρκούσε από 5 έτη και πάνω το ποσοστό ήταν μόλις 9%.

Οι μακροχρόνιες σχέσεις λειτουργούν θετικά κατά της κατάθλιψης, κατά των αυτοκτονικών τάσεων και των προβλημάτων κατάχρησης αλκοόλ και ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές τα θετικά ποσοστά, είναι αποτέλεσμα της οικονομικής και συναισθηματικής σταθερότητας που δίνει σε κάθε άτομο η συνύπαρξη με το αγαπημένο μας πρόσωπο για πολύ καιρό.

 

http://www.radar.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ