2013-02-16 01:04:05
Φωτογραφία για Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Ούγκο Τσάβες
Τις πρώτες φωτογραφίες του πρόεδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες μετά την εγχείριση στην οποία υπεβλήθη στην Αβάνα στις αρχές Δεκεμβρίου... έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση της χώρας.

Στις εικόνες, ο κ. Τσάβες εμφανίζεται να χαμογελά, ευρισκόμενος στο κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται στην Αβάνα και έχοντας δίπλα του τις κόρες του, Ρόζα και Μαρία.

Το κεφάλι του στηρίζεται σε μαξιλάρι μπλε χρώματος, ενώ το πρόσωπό του μοιάζει φουσκωμένο.

Σε άλλες εικόνες, διακρίνεται ο Τσάβες να διαβάζει το σημερινό φύλλο του επίσημου οργάνου του ΚΚ Κούβας, «Γκράνμα», με τις κόρες του να του παραστέκονται επίσης.

Την παρουσίαση των φωτογραφιών στην τηλεόραση έκανε ο γαμπρός του Τσάβες και υπουργός Επιστημών και Τεχνολογίας της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα.

Η κυβέρνηση της λατινοαμερικανικής χώρας δημοσίευσε τις φωτογραφίες εν μέσω έντονων αμφιβολιών για το αν ο κ. Τσάβες μπορεί να αναρρώσει μετά την εγχείριση για την αφαίρεση καρκινικού όγκου στην οποία υπεβλήθη στις 10 Δεκεμβρίου.


Ο υπουργός Πληροφοριών Ερνέστο Βιγιέγας δήλωσε εξάλλου ότι ο Τσάβες αναπνέει μέσω τραχειοσωλήνα, γεγονός που τον δυσχεραίνει στην ομιλία.

Η αντιπολίτευση ζητεί επιτακτικά το τελευταίο διάστημα λεπτομερή ενημέρωση για την υγεία του Τσάβες, ενώ θέτει το ερώτημα γιατί ο πρόεδρος της χώρας δεν έχει απευθυνθεί στο λαό εξηγώντας την κατάσταση της υγείας του.

Ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο έχει ταξιδέψει επανειλημμένα στην Αβάνα, ενώ έχει επιδείξει στην τηλεόραση έγγραφα υπογεγραμμένα από τον Ούγκο Τσάβες.

Την Τετάρτη, ο κ. Μαδούρο είχε δηλώσει ότι ο πρόεδρος της χώρας υφίσταται «ιδιαίτερα περίπλοκες και σκληρές θεραπευτικές μεθόδους», τις οποίες ωστόσο δεν προσδιόρισε.

Σύμφωνα με ειδικούς του ιατρικού κλάδου, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Associated Press, οι πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για «συστημική ιατρική θεραπεία» πιθανόν να σημαίνουν διάφορες μορφές χημειοθεραπείας ή άλλων θεραπευτικών μεθόδων, ανάλογα με το είδος του καρκίνου.

Ο 58χρονος πρόεδρος της Βενεζουέλας βρίσκεται υπό παρακολούθηση και θεραπεία, ταξιδεύοντας συχνότατα στην Αβάνα, από τον Ιούνιο του 2011.

Του έχουν αφαιρεθεί όγκοι από τη λεκανική χώρα, ενώ έχει υποβληθεί σε χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ