2013-02-16 09:45:18
Φωτογραφία για Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει...: Η επιστροφή στον Εβρο!
Γράφει η Μαριάννα Νάνου*

Επιστρέφοντας στην γη που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την πένα του, στις 11 Φεβρουαρίου 2013 ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη για την παρουσίαση του πρώτου του βιβλίου με τον τίτλο «Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει», το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ και έχει ήδη λάβει θερμή υποδοχή από το αναγνωστικό κοινό. Η αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Εβρου γέμισε από Αλεξανδρουπολίτες αλλά και φίλους του  συγγραφέα, σε μία βραδιά που ήταν διανθισμένη από τους ήχους των αγαπημένων του τραγουδιών. Με τη συνοδεία του Γιάννη Σαριαννίδη στο πιάνο, η Καίτη Μακρή, του Ερευνητικού Θεάτρου Θράκης, ταξίδεψε τους παρευρισκομένους εκτελώντας μερικά από τα αγαπημένα τραγούδια του συγγραφέα, καθώς επίσης και απαγγέλοντας ορισμένα μοναδικά αποσπάσματα από το πρώτο του βιβλίο.

Το συντονισμό της συζήτησης είχε ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Διαμαντής Μπασαντής ενώ για το βιβλίο μίλησαν ο Χρήστος Γερακόπουλος, αντιδήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, ο Αναστάσιος Δημοσχάκης, πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ, ο Νίκος Βαφειάδης, δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αθηναίων, και η Μαριάννα Νάνου, σύμβουλος marketing και δημοσιογράφος
. Με το πέρας της συζήτησης, ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης, ανταποκρίθηκε στην επιθυμία των αναγνωστών να υπογράψει βιβλία να απαντήσει στις ερωτήσεις τους σχετικά με την πλοκή και τους ήρωες του πρώτου του συγγραφικού έργου.

Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει, Διδυμότειχο, 12/02/2013

Σε μία ιδιαίτερη βραδιά, φορτισμένη από τα συναισθήματα και τις αναμνήσεις της τάξης του ’75, οι κεντρικοί ήρωες του πρώτου βιβλίου του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη,  «επέστρεψαν» μαζί του στην γενέτειρά τους, το Ασημένιο Έβρου, και συστήθηκαν στο κοινό της πόλης του Διδυμοτείχου που υποδέχτηκε θερμά το πρώτο του βιβλίο με τον τίτλο «Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει».

Μετά από προσωπική επιθυμία του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη, και απαίτηση των αγαπημένων του φίλων που τον τίμησαν με την παρουσία τους, το βιβλίο παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Διδυμοτείχου τη βραδιά της 12ηςΦεβρουαρίου 2013. Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, ο συγγραφέας είχε την χαρά να παρουσιάσει το πρώτο του βιβλίο, μέσα από το οποίο καταθέτει, με χαρτί και μελάνι, την έμπρακτη απόδειξη της βαθιάς αγάπης και της επιρροής που είχε ο τόπος του στην διαμόρφωση της προσωπικότητάς του και στην προσωπική του διαδρομή.

Την συζήτηση συντόνισε ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Διαμαντής Μπασαντής, ενώ για το βιβλίο μίλησαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, Μαρία Πετρίδου, ο Αναστάσιος Δημοσχάκης, πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ, ο Γρηγόρης Καραγιάννης, Ιατρός Καρδιολόγος, ο Νίκος Βαφειάδης, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, ο Θανάσης Παπαζηλάκης, ιδρυτής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εβροφάρμα και η Μαριάννα Νάνου, σύμβουλος marketing και δημοσιογράφος. Οι εντυπωσιακοί τίτλοι και ιδιότητες των ομιλητών πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, καθώς οι περισσότεροι εξ’ αυτών, αδερφικοί φίλοι του συγγραφέα, μίλησαν από καρδιάς όχι μόνο για το εξαιρετικό αποτέλεσμα της πρώτης του συγγραφικής απόπειρας, αλλά και για τα χρόνια της αθωότητας, που τους έφεραν κοντά και τους όπλισαν με τα εφόδια να τα καταφέρουν, ακόμη κι αν «αλλιώς τα είχαν σχεδιάσει».

Χαιρετισμό απηύθηναν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης, και ο σεβασμιότατος κ. Δαμασκηνός, Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, ενώ η βραδιά κορυφώθηκε με την ανάγνωση μοναδικών αποσπασμάτων του βιβλίου από την Καίτη Μακρή του Ερευνητικού Θεάτρου Θράκης.

*Η Μαριάννα Νάνου είναι Δημοσιογράφος-Σύμβουλος Marketing. Ζεί και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ