2013-03-12 19:55:02
Φωτογραφία για Κύπρος: Συναντήσεις του Ν. Aναστασιάδη με Αλ. Ντάουνερ, Τζ. Κόνιγκ
«Χρειάζεται να προωθηθεί η διαδικασία για το Κυπριακό, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με τον σωστό τρόπο και στο κατάλληλο χρονικό διάστημα», δήλωσε... ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος είχε την πρώτη του συνάντηση με τον Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.

«Είναι κατανοητό για τα Ηνωμένα Έθνη, ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης έχει να αντιμετωπίσει σε σύντομο χρονικό διάστημα τεράστιες οικονομικές προκλήσεις. Άποψή μας είναι ότι οι Κύπριοι πρέπει να ολοκληρώσουν τώρα τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, γεγονός που δίνει στα Ηνωμένα Έθνη τον χρόνο να κάνουν μια καλή προετοιμασία για επανεκκίνηση της διαδικασίας στο Κυπριακό» πρόσθεσε ο κ. Ντάουνερ.

Ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ τόνισε ότι ο Κύπριος Πρόεδρος έχει εκφράσει τη δέσμευσή του για λύση του Κυπριακού και τα Ηνωμένα Έθνη θα κάνουν ό,τι μπορούν για να τον βοηθήσουν. Επίσης, ανέφερε ότι σήμερα δεν έδωσε έγγραφο στον κ. Αναστασιάδη, ούτε καν την κωδικοποίηση των συγκλίσεων που επιτεύχθηκαν επί Δημήτρη Χριστόφια. «Αν όμως επιθυμεί» κατέληξε «τα Ηνωμένα Έθνη θα είναι ευτυχή να του δώσουν έγγραφο με τις συγκλίσεις αυτές».


Εξάλλου, ο Κύπριος Πρόεδρος δέχθηκε τον πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λευκωσία, Τζον Κόνιγκ, ο οποίος μετά τη συνάντησή τους δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ήταν χαρά μου να επισκεφθώ τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και να τον συγχαρώ για την εκλογή του».

«Η Ουάσιγκτον ενδιαφέρεται πάρα πολύ για την ανάπτυξη της συνεργασίας μας και όπως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατέστησε σαφές, είναι δεσμευμένος στην ενδυνάμωση της σχέσης μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ και στο να εδραιώσει την Κύπρο πιο σταθερά στο φάσμα των σημαντικών υπερατλαντικών σχέσεων» πρόσθεσε ο κ. Κόνιγκ. «Αυτό είναι κάτι που χαιρετίζουμε και προσβλέπουμε στην ανάπτυξη αυτών των σχέσεων, σε στενή συνεργασία με τον ίδιο και την κυβέρνησή του τα επόμενα χρόνια» κατέληξε ο Αμερικανός πρεσβευτής.
e-typos.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ