2013-04-02 21:56:02
Φωτογραφία για Πύργος: Tην Πέμπτη θα συνεχισθεί η δίκη για τον φόνο του Αιγιώτη επιχειρηματία
Την Πέμπτη θα συνεχισθεί η δίκη που αφορά τον φόνο του Αιγιώτη επιχειρηματία Άγγελου Αγγελόπουλου στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Πύργου όπου θα επαναλάβει την συνεδρίαση το δικαστήριο προκειμένου να ανακοινώσει την απόφαση που θα έχει παρθεί για τον αν θα συνεχιστεί ή όχι μετά τις ενστάσεις που υπέβαλλαν οι συνήγοροι για την νομιμότητα της προδικασίας από την Αστυνομία, πάνω στην οποία βασίστηκε, όπως είπαν, σύλληψη των πέντε κατηγορουμένων.

Την πρώτη μέρα της Δίκης οι συνήγοροι υπεράσπισης έθεσαν δύο λόγους για την αναβολή της δίκης. Ο πρώτος είναι ότι ο ένας εκ των συνηγόρων ανέλαβε πρόσφατα την υπεράσπιση και δεν είχε αντίγραφο δικογραφίας.

Ο βασικότερος ισχυρισμός όμως ήταν ότι η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης βασίστηκε σε ανομοτί καταθέσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου, που όπως δήλωσαν οι συνήγοροι με κατηγορηματικό τρόπο προήλθαν κάτω από καθεστώς πίεσης που άσκησαν οι αστυνομικοί στους κατηγορουμένους.


Επίσης τόνισαν ότι η διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθηθεί είναι να καταθέσουν ενόρκως στα πλαίσια κύριας ανακριτικής πράξης και με την διαδικασία του αυτοφόρου να κληθούν να απολογηθούν. “Κάτι που δεν έγινε”, τόνισαν συνολικά οι δικηγόροι των πέντε κατηγορουμένων.

Η υπόθεση

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα οδηγηθούν την Τρίτη 2 Απριλίου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου, οι πέντε κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αιγιώτη επιχειρηματία Άγγελου Αγγελόπουλου το βράδυ της 3ης Φεβρουαρίου 2011, έξω από την πολυκατοικία του διαμερίσματος του στην οδό Μελετοπούλων 61Α.

Οι κατηγορούμενοι, τέσσερις άντρες και μια γυναίκα, συνελήφθησαν το Νοέμβριο του 2011 και έκτοτε παραμένουν προφυλακισμένοι, εκτός της γυναίκας που βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Οι κατηγορούμενοι κατάγονται από το Αίγιο και ο ένας εξ αυτών μάλιστα, ο 48χρόνος φερόμενος ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας, υπήρξε συνέταιρος του Αγγελόπουλου. Η συνεργασία αυτή μάλιστα φαίνεται πως στοίχισε τη ζωή στον άτυχο επιχειρηματία καθώς ο πρώην συνέταιρος του ζήτησε από τον 29χρονο κατηγορούμενο να οργανώσει τη δολοφονία με αντίτιμο 50.000 ευρώ.

Ο 29χρονος με τη βοήθεια ενός 26χρονου και της 27χρονης συντρόφου του παρακολουθούσαν τον επιχειρηματία με σκοπό να βρουν την κατάλληλη στιγμή για να δράσουν. Ο τελευταίος κατηγορούμενος, ο 25χρονος, το βράδυ της 3ης Φεβρουαρίου βρέθηκε στην πυλωτή της πολυκατοικίας που διέμενε ο Άγγελος Αγγελόπουλος και εκτέλεσε το σχέδιο της δολοφονίας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του aigialeianews.gr και δημοσιεύεται στο odigos.gr,αρχικά η δολοφονία είχε σχεδιαστεί να γίνει τον Ια­νουάριο του 2011, όμως οι κινήσεις του θύματος εκείνη τη βραδιά οδήγησαν στη μα­ταίωση της. Η δολοφονία του επιχειρη­ματία είχε γίνει μπροστά στα μάτια της φίλης του ένα μήνα μετά. Το ζευγάρι μόλις εί­χε επιστρέψει από διασκέδα­ση. Κατέβηκαν από το τζιπ του επιχειρηματία και τό­τε ο δράστης της δολοφονίας, που φορούσε κουκού­λα, πυροβόλησε προς τον 59χρονο. Ο δράστης τραυμάτισε το θύ­μα θανάσιμα στο στήθος. Ο συνεργός του τον είχε μεταφέρει οδικώς στο σημείο της δολοφονίας, ενώ ο τρίτος άνδρας και η γυναίκα ήταν εκείνοι που φύλαγαν τσίλιες στην περιοχή.

Πηγή: ileiapost
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ