2013-04-21 12:14:03
Φωτογραφία για Αρχίζουν και πάλι οι εργασίες κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου για την παράκαμψη Τεμπών και Πλαταμώνα
Λίγο πριν συμπληρωθούν δύο χρόνια από τη μέρα που «πάγωσαν» οι εργασίες κατασκευής του αυτοκινητόδρομου που θα παρακάμπτει τα Τέμπη και τον Πλαταμώνα έφτασε επιτέλους η στιγμή επανεκκίνησης των εργασιών.

Πολύ σύντομα αρχίζουν οι διαδικασίες προσλήψεων -περίπου 800 άνθρωποι θα βρουν άμεσα δουλειά-, ώστε να επανδρωθούν τα εργοτάξια, ενώ στην περιοχή των έργων αναμένεται να φτάσουν και τα κατάλληλα μηχανήματα. Η έναρξη των εργασιών θα σημάνει τη δημιουργία εκατοντάδων ακόμη έμμεσων θέσεων εργασίας σε υπεργολάβους, προμηθευτές, ενώ οι τοπικές αγορές κατά μήκος των εργοταξίων θα τονωθούν, αφού πέρα από τον κόσμο που θα δουλεύει θα... πέσει χρήμα για την αγορά υλικών για τις ανάγκες κατασκευής.

Το σημαντικότερο ενδεχομένως είναι ότι η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Μαλιακός – Κλειδί θα δώσει οριστικό τέλος στον εφιάλτη της διέλευσης των Τεμπών αλλά και του Πλαταμώνα, όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες δεκαετίες. Επιπλέον, με την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου και την παράδοσή του σε κυκλοφορία, η Αθήνα θα... έρθει πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη κατά περίπου μισή ώρα.


Η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο. Σύμφωνα με την υπεύθυνη Επικοινωνίας της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ» (πρόκειται για την εταιρία που ανέλαβε τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση για 30 χρόνια του αυτοκινητόδρομου Μαλιακός – Κλειδί), Ειρήνη Ζαβρίδου, το έργο είναι ολοκληρωμένο σε ποσοστό 71,3%. Ετσι, από τη στιγμή που θα αρχίσουν να δουλεύουν με φουλ ρυθμούς στα εργοτάξια, θα απαιτηθούν περίπου δύο χρόνια μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών. «Υπολογίζουμε ότι στο τέλος Μαΐου του 2015 ο αυτοκινητόδρομος θα δοθεί σε κυκλοφορία στο σύνολό του», υπογραμμίζει στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής η κ. Ζαβρίδου.

Πληροφορίες: Αγγελιοφόρος της Κυριακής
thestival.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ