2013-06-15 17:30:06
Φωτογραφία για NYT:Το ΔΝΤ να διορθώσει το λάθος για Ελλάδα
Το ΔΝΤ έχει τώρα την ευκαιρία να αποδείξει ότι έμαθε από τα λάθη πολιτικής στην Ελλάδα, τα οποία αναγνώρισε την προηγούμενη εβδομάδα αναφέρουν οι New York Timesστο Editorial.

Η τρόικα βρίσκεται στην Αθήνα για να ελέγξει αν η Ελλάδα έχει εφαρμόσει τους όρους του μνημονίου, ενώ οι Έλληνες αξιωματούχοι εκφράζουν την ελπίδα ότι οι δανειστές θα δείξουν ευελιξία.

Αναπροσαρμογές χρειάζονται τόσο στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση αλλά και στα χρονοδιαγράμματα για τις αποκρατικοποιήσεις αναφέρουν οι NYT.

Η Ελλάδα θέλει να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες μέσω της μείωσης του ΦΠΑ στο 13% και αυτή επιτευχθεί θα σημαίνει μείωση ανεργίας αλλά και περισσότερα έσοδα για τον ιδιωτικό τομέα.

Όπως αναφέρουν η NYT η οικονομία είχε ύφεση 5,6% το α΄ τρίμηνο του 2013, η ανεργία βρίκσεται στο 27%, ενώ το «ναυάγιο» της ΔΕΠΑ δημιούργησε ένα απροσδόκητο εμπόδιο στις αποκρατικοποιήσεις.


Σίγουρα οι ειδικοί της τρόικα θα καταλαβαίνουν ότι το να βυθίζεις μια καθημαγμένη οικονομία και να καθηλώνεις το δυνητικό εργατικό δυναμικό της δεν θα βοηθήσει στην αποπληρωμή των χρεών.

Η πεισματική επιμονή των της τρόικα ότι τίποτα δεν πάει στραβά στο πρόγραμμα κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει πως δεν θα ανταποκριθούν εποικοδομητικά στις λογικές εκκλήσεις της Ελλάδας για ανακούφιση, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα.

Ωστόσο το ΔΝΤ αφού έχει εκφράσει κάποια «μετάνοια» για το λάθος του παρελθόντος, θα πρέπει να βλέπει πιο ξεκάθαρα το κακό που γίνεται υποστηρίζουν οι NYT.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ