2013-07-18 22:02:03
Φωτογραφία για Νοσοκομεία: Στάση λειτουργίας σε ολόκληρες κλινικές!
Σε αναγκαστική στάση λειτουργίας οδηγούνται κλινικές νοσοκομείων λόγω έλλειψης χρημάτων! Το επόμενο διάστημα θα μπει λουκέτο σε... πολλές υπηρεσίες στα νοσοκομεία για να μπορέσουν τουλάχιστον να λειτουργήσουν με ασφάλεια κάποιες άλλες και να μην κινδυνέψουν πολίτες.

Αυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία) Πέτρος Κετικίδης στη διάρκεια της σύσκεψης των Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας που έγινε σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, εν όψει της απεργίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη, με τη συμμετοχή και των νοσοκομειακών γιατρών, για τις απολύσεις στο χώρο της υγείας.

Με δεδομένες τις συνεχείς περικοπές στα οικονομικά των νοσοκομείων και τους προϋπολογισμούς που θα συνεχίσουν να είναι «πετσοκομμένοι» και το 2014, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν για άλλη μια φορά των προβληματισμό τους για την επικίνδυνη κατάσταση στη δημόσια υγεία
. Όπως είπαν, η υποχρηματοδότηση έχει ήδη οδηγήσει στην οριακή λειτουργία των νοσοκομείων και το επόμενο διάστημα αναμένονται λουκέτα ακόμη και σε ολόκληρες κλινικές ή τμήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τον κ. Κετικίδη, στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης έχουν σταματήσει να διενεργούνται χειρουργικές επεμβάσεις σε τακτικά περιστατικά ορθοπεδικής, επειδή οι κωδικοί για την προμήθεια των αναλώσιμων υλικών έχουν χτυπήσει κόκκινο. Με απλά λόγια, δεν υπάρχουν χρήματα και εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά, αφού όχι μόνο τα υλικά δεν επαρκούν αλλά και το προσωπικό δεν προλαβαίνει. Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης, και στο νοσοκομείο της Δράμας αναμένεται αναστολή λειτουργιών.

Οι ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία έχουν ξεπεράσει πανελλαδικά τις 20.000, εκ των οποίων οι 1.000 αφορούν στις μονάδες της Θεσσαλονίκης.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία), οι 2500 διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ θα αποβούν ολέθριες για το δημόσιο σύστημα υγείας. «Θα δούμε να κλείνουν κι άλλες χειρουργικές αίθουσες και κρεβάτια ΜΕΘ, να διαλύονται τμήματα και να αποσυντίθεται το δημόσιο σύστημα υγείας, προκειμένου οι τοκογλύφοι δανειστές της χώρας να εξαγοράσουν νοσοκομεία και υποδομές έναντι πινακίου φακής», σχολίασε ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας.

agelioforos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ