2013-07-19 11:40:18
Φωτογραφία για ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ 3, ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ 6 ΑΠΟ ΤΗ Β' ΕΘΝΙΚΗ
Κόντρα στην εισήγηση της Σούπερ Λίγκας, η Football League αποφάσισε να προβιβαστούν τρεις ομάδες στο τέλος της επόμενης σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "sport-fm.gr".

Παρά το γεγονός ότι η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε να εισηγηθεί στην ΕΠΟ την άνοδο μόνο 2 ομάδων από τη Football League της επόμενης περιόδου, η διοργανώτρια Αρχή της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας προχώρησε στη δική της απόφαση, δηλαδή να ανέβουν τρεις ομάδες στο τέλος της προσεχούς περιόδου. Αυτή αναμένεται να είναι και η τελική απόφαση που θα ληφθεί, όπως έχει ειπωθεί και από την ομοσπονδία.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να υποβιβαστούν 6 ομάδες στη Γ’ Εθνική.

Από εκεί και πέρα, οριστικοποιήθηκε πως οι δηλώσεις συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα ολοκληρώνονται στις 25 Ιουλίου και την επόμενη θα γίνει νέο Δ.Σ., προκειμένου να διαπιστωθεί και επίσημα πόσες ομάδες θα λάβουν μέρος στη φετινή Football League.


Αναφορικά με τα οικονομικά, τέλος, πρόθεση του ΟΠΑΠ είναι να μειωθεί η χορηγία από τα 9 εκατ. ευρώ στα 5 εκατ. ευρώ, με τη διοργανώτρια αρχή να αντιπροτείνει 7,5 εκατ. Αναμένεται η απάντηση του οργανισμού.

Η ανακοίνωση της «μικρής» λίγκας αναφέρει:

«Kατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ αποφασίστηκαν τα εξής:

Την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 οι ομάδες που θα ανέλθουν στην SUPER LEAGUE θα είναι τρείς (3) και οι ομάδες που θα υποβιβαστούν θα είναι έξι (6).

Οι ομάδες που θα μετέχουν στο Πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ έχουν δικαίωμα να καταθέσουν την πρόθεση συμμετοχής, έως την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013.

Επισημαίνεται ότι η παραπάνω ημερομηνία είναι αποκλειστική».

*Στη διάρκεια του Δ.Σ., ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, πρότεινε πως αν η Β’ Εθνική τη νέα σεζόν διεξαχθεί σε δύο ομίλους, να μην προβιβαστεί καμία ομάδα απευθείας, αλλά και οι τρεις θέσεις να προκύψουν με πλέι οφ, στα οποία θα μετάσχουν οι τέσσερις πρώτοι από κάθε όμιλο. Η πρόταση αντιμετωπίστηκε θετικά, αλλά όλα θα κριθούν από το πόσες ομάδες θα… μαζευτούν στην κατηγορία, ώστε να καταστεί εφικτό να διεξαχθεί το πρωτάθλημα σε δύο ομίλους.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ