2013-07-31 16:24:04
Φωτογραφία για ΕΛΜΕ Εύβοιας: Εχουμε μαζί μας την κοινωνία και προχωράμε
Η Ενωση προσπαθεί να κρατήσει ψηλά τους τόνους ενόψει του "καυτού" Σεπτέμβρη. Μπορεί το θερμόμετρο να έχει ανέβει επικίνδυνα, αλλά η Ενωση Λειτουργών Μέσης ΕΚπαίδευσης Εύβοιας θέλει να κρατήσει ζεστούς τους εκπαιδευτικούς ενόψει του "καυτού" -όπως προμηνύεται- Σεπτέμβρη στο χώρο της Παιδείας.

Την Τρίτη το πρωί, η ΕΛΜΕ διοργάνωσε συνέντευξη τύπου στα γραφεία στην οδό Μιαούλη και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να είναι σε εγρήγορση. Μπροστά στα μέτρα που πλήττουν βάναυσα την παιδεία και έχουν θέσει σε διαθεσιμότητα εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, η ΕΛΜΕ ζητά τη συστράτευση όλης της κοινωνίας στον αγώνα της, καθώς και τη στήριξη των πολιτικών δυνάμεων.

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εύβοιας, Όλγα Κολιού έκανε μία σύντομη ανασκόπηση των μέτρων που έχουν πλήξει τους εκπαιδευτικούς, από τότε που άρχισαν να εφαρμόζονται η μνημονιακή πολιτική στη χώρα μας. Επίσης, έκανε ιδιαίτερη μνεία στους 21 εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στην Εύβοια με την πρόσφατη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.


Στη συνέχεια, η γενική γραμματέας Χαρά Νίκα, μίλησε για τις κινητοποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί με στόχο να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα του το σχολείο. Έκανε λόγο για ψευδή εικόνα που παρουσιάζεται από τα κανάλια ότι η κοινωνία είναι απέναντι στους καθηγητές και όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Οι γονείς μάς πλησίαζαν στις συγκεντρώσεις που κάναμε, και συζητούσαν μαζί μας υποστηρίζοντας τη δράση μας και κατ' επέκταση το δικαίωμα των παιδιών τους στη δωρεάν δημόσια εκπαίδευση».

Ο Νίκος Σιόλιας, ταμίας στην ΕΛΜΕ Ευβοίας, δήλωσε πως η κυβέρνηση λειτουργεί με το δόγμα «τα πάντα στον ιδιωτικό τομέα» και κατέκρινε τα δύο νομοσχέδια για την αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης και το «Νέο Λύκειο» που προωθούνται αυτή την περίοδο.

Η Χαρά Σωκράτους, εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών και μέλος στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, ανέφερε: «Θα πρέπει καθηγητές, γονείς και μαθητές να ενωθούμε και να κάνουμε από κοινού τις κινητοποιήσεις μας».

Ο οργανωτικός γραμματέας της Ενωσης, Αντώνης Δήμου, κατηγόρησε με ένταση τους πολιτικούς για διαφθορά και ευνοιοκρατία και υπογράμμισε πως η δημόσια εκπαίδευση είναι "καθαρή" και δεν πρέπει να εξαθλιώνεται.

Όσον αφορά στις προσεχείς κινητοποιήσεις, το πάνελ τόνισε πως στα μέσα του Αυγούστου θα γίνει συνέλευση με τις διοικήσεις των άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων του νομού και αμέσως μετά τον δεκαπενταύγουστο θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση. Αποκάλυψε, δε, ότι η ΟΛΜΕ προσανατολίζεται σε απεργία διαρκείας από το Σεπτέμβρη.
egnomi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Παγκόσμια ποίηση
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Παγκόσμια ποίηση
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ