2013-08-01 05:00:08
Φωτογραφία για Ολαϊτάν, Σαβιόλα και... ως εκεί! [Video]
Τα 2 γκολ του Ολαϊτάν και το ντεμπούτο του Σαβιόλα είναι ό,τι κρατάει ο Ολυμπιακός που προβλημάτισε ξανά στο 2-2 με την Σαντχάουζεν της Β΄ Γερμανίας!

Ο Σαβιόλα έκανε ντεμπούτο, αλλά ο Ολαϊτάν ήταν όλα τα λεφτά του Ολυμπιακού, σε ακόμα μια προβληματική εμφάνιση. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τη Σαντχάουζεν (ομάδα Β' κατηγορίας της Γερμανίας), έμειναν στο 2-2 και έδειξαν πως θέλουν ακόμα αρκετή δουλειά για να δέσουν. Κακός στην ανάπτυξη, δεν είχε σωστή κυκλοφορία, με κενά στην άμυνα, αλλα είχε και ελαφρυντικά, αφού ήταν το πρώτο ματς που έπαιξαν όλα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Ο Σαβιόλα ήταν ανέτοιμος, ο Κάμπελ είχε κίνηση, αλλά δεν έχει εγκλιματιστεί, ο Βάις ήταν θετικός, ενώ ο Ρομπέρτο τα πήγε πολύ καλά έχοντας δυο καλές επεμβάσεις. Ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό, αν στο 75' δεν έμενε ο Ολυμπιακός με δέκα παίκτες και ενώ κέρδιζε 2-1, ο Τσόρι Ντομίγκες εμφάνισε στομαχικές διαταραχές και ο διαιτητής δεν άφησε τον Σάμαρη να περάσει ξανά στο ματς.


Με σύστημα 4-42 και τον Σαβιόλα στον πάγκο άρχισε το ματς ο Ολυμπιακός. Ο Μίτσελ χρησιμοποίησε πολλά νέα πρόσωπα, τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, Παπάζογλου στα δεξιά, Λυκογιάννης αριστερά και Μανωλάς, Σιόβας στο κέντρο της άμυνας. Μασάντο, Ντε Βινσέντι, τα δυο αμυντικά χαφ, Ολαϊτάν στα δεξιά, Φετφατζίδης στα αριστερά και Διαμαντάκος, Μήτρογλου στην επίθεση. Βέβαια, σε πολλές φάσεις ο πρώτος ήταν πιο πίσω από τον διεθνή φορ.

Οι Γερμανοί ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, ήταν ορεξάτοι, αλλά και πιο έτοιμοι, μιας και το πρωτάθλημά τους έχει αρχίσει ήδη. Μάλιστα, η Σαντχάουζεν είχε δυο καλές ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο, με τον Κίστερ και τον Μπλουμ να μην μπορούν απο πλεονεκτική θέση να σκοράρουν. Ο Ολυμπιακός προβλημάτισε με την κακή ανάπτυξη και κυκλοφορία της μπάλας, μιας και αδυνατούσε να αναπτυχθεί από τα άκρα, ενώ και ο άξονας είχε τα κενά του, γεγονός που έδινε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να απειλήσουν. Ωστόσο, στην πρώτη καλή φάση του Ολυμπιακού ήρθε και το γκολ, απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μασάντο, η μπάλα στο οριζόντιο και ο Ολαϊτάν με κεφαλιά από κοντά άνοιξε το σκορ. Η Σαντχάουζεν πάντως απάντησε στο 35' με τον Κίστερ να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Μέγιερι, αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ.

Αλλαγή πλάνων στην επανάληψη, Μετζανί και Μανωλάς τα στόπερ, με τους Φέισα και Σάμαρη ως ανασταλτικοί και μπροστά τους οι Ντομίνγκεζ, Φετφατζίδης και Ολαϊτάν, ενώ ο Διαμαντάκος πήρε τη θέση του Μήτρογλου. Ωστόσο, δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα της ομάδας, ο Ολυμπιακός ήταν προβληματικός και η Σαντχάουζεν έβρισκε χώρους για να απειλήσει. Έτσι, στο 54' ο Λάις έκανε το δυνατό σουτ, με τον Ρομπέρτο να εκτινάσσεται και να την στέλνει δοκάρι, αλλά στην επαναφορά ο Μπλουμ ανενόχλητος έκανε το 1-1.

Γκολ στην... πρώτη ενέργεια

Η απάντηση πάντως ήταν άμεση και στην πρώτη καλή αντεπίθεση ο Ολυμπιακός κατάφερε να σκοράρει. Εξαιρετική ενέργεια με τον Φετφατζίδη, έσπασε στον Τσόρι, και ο έμπειρος Αργεντίνος έδωσε στον Ολαϊτάν για το 2-1 στο 59'. Ο Νιγηριανός έδειξε εξαιρετική διάθεση και με τα δυο τέρματα κερδίζει θέση στο ρόστερ της ερχόμενης σεζόν.

Ντεμπούτο Σαβιόλα!

Στο 62' ο Μίτσελ έκανε το χατήρι των φιλάθλων, αλλά και του Σαβιόλα, καθώς τον πέρασε στο ματς, μαζί με τους Βάις, Κάμπελ, Χολέβας, Μανιάτη και Σαλίνο. Ο Ολυμπιακός από το σημείο εκείνο και για ένα τέταρτο έγινε πολύ γρήγορος, είχε καλή κίνηση με τον Βάις και τον Κάμπελ να δείχνουν ορεξάτοι. Βέβαια, είχε και πολλά κενά στην άμυνα, αλλά γι' αυτό φροντισε ο Ρομπέρτο, ο οπποίος έσωσε την ομάδα του σε διπλή ευκαιρία Κνολ και Μπλουμ με εξαιρετικές επεμβάσεις. Σο 75' ο ολυμπιακός βρέθηκε κοντά στο γκολ, ο Βάις έκανε εντυπωσιακή κούρσα, αλλά το ωραίο σουτ του Μανιάτη κατέληξε άουτ.

Βέβαια, ο Μίτσελ δεν είδε όπως θα ήθελε την ομάδα του, μιας και στο 75' Ο Τσόρι αποχώρησε λόγω στομαχικών διαταραχών, ενώ για αρκετά λεπτά ο Φέισα ήταν εκτός, αφού του τοποθετήθηκαν πέντε ράμματα στο πρόσωπο. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και βρέθηκαν κοντά στη δεύτερη φιλική τους νίκη, δεν τα κατάφεραν και αιτία ήταν ακόμα ένα «ανόητο» λάθος. Στο 84' ο Χολέμπας έκανε... τραγικό γύρισμα, ο Κνολ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 2-2.

Ολυμπιακός: Μέγιερι (46’ Ρομπέρτο), Μανωλάς, Σιόβας (46’ Μεντζανί), Λυκογιάννης (62’ Χολέμπας), Παπάζογλου (62’ Σαλίνο), Μασάντο (46’ Σάμαρης, 62’ Μανιάτης), Ντε Βινσέντι (46’ Φέισα), Φετφατζίδης (62’ Βάις), Ολαϊτάν (62’ Κάμπελ), Διαμαντάκος (62’ Σαβιόλα), Μήτρογλου (46’ Τσόρι). 
gazzetta.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ