2013-08-01 10:12:39
Φωτογραφία για Σε 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά Ταμεία
Την κήρυξη 48ωρης απεργίας σήμερα και αύριο αποφάσισε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων ενάντια στη διαθεσιμότητα. Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει για σήμερα συγκέντρωση στις 10:30 στο υπουργείο Εργασίας και αύριο την ίδια ώρα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Μετά τις αποφάσεις του Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης τις οποίες με ιδιαίτερη ευκολία αποδέχτηκε ο Υπουργός Εργασίας δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία: Τα ασφαλιστικά ταμεία θεωρούνται οργανισμοί περιττοί για την πολιτική ηγεσία και πρέπει να οδηγηθούν στην πλήρη απαξίωση που φτάνει μέχρι την οριστική διάλυσή τους.

Μόνο έτσι μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι οι 600 διαθεσιμότητες - απολύσεις που αποφασίστηκαν για το Υπουργείο Εργασίας αλλά και αυτές που θ’ ακολουθήσουν, θα προκύψουν κυρίως από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, από την στιγμή που έχει καταγεγραμμένες 2.500 κενές θέσεις» αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους.


Στην ίδια ανακοίνωση οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι όλα αυτά συμβαίνουν «από την ίδια Πολιτική Ηγεσία που παραδέχεται και γνωρίζει τη ζοφερή πραγματικότητα του χώρου της Κοινωνικής Ασφάλισης:

Καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων που φτάνει και τα 4 χρόνια, τεράστια υστέρηση εσόδων, προϋπολογιζόμενο ταμειακό έλλειμμα πάνω από 2,5 δις, εγκατάλειψη και στέρηση κάθε αναγκαίου μέσου για μια υποτυπώδη λειτουργία και βέβαια τραγική έλλειψη προσωπικού. Καθώς -και με δήλωση του Υπουργού στα ΜΜΕ για εκ βάθρων ανασυγκρότηση του Ασφαλιστικού Συστήματος- είναι πλέον ξεκάθαρη η οδηγία για διάλυση των Ταμείων και του ΕΟΠΥΥ και παραχώρηση στους ιδιώτες.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αντιμετωπίζεται και το Υπουργείο Υγείας από το οποίο σε πρώτη φάση 1.500 εργαζόμενοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Όσο για τον ΕΟΠΥΥ με τα μεγάλα οργανωτικά και λειτουργικά προβλήματα, την υποστελέχωση, την ελλιπή χρηματοδότηση, με προϋπολογισμένο ταμειακό έλλειμμα 1,5 δισ., αργά ή γρήγορα φαίνεται να οδηγείται στις ίδιες λύσεις παρά τις εξαγγελίες και τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο».
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ