2013-08-02 21:17:04
Φωτογραφία για Στο πένθος βυθίστηκε η Βουλγαρία
Τριήμερο πένθος κηρύχτηκε στον Δήμο Σιμιτλί, στη νοτιοδυτική Βουλγαρία, για τους δύο ανθρακωρύχους που βρέθηκαν νεκροί μέσα στο... ορυχείο του Οράνοβο, ύστερα από 17 ημέρες ερευνών.

Οι σοροί τους εντοπίστηκαν κάτω από τόνους λάσπης. Συνολικά, οι νεκροί από την κατολίσθηση της 16ης Ιουλίου στο ορυχείο του Οράνοβο έφτασαν τους τέσσερις, αφού άλλοι δύο εργάτες είχαν χάσει τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα. Σύμφωνα με τον διαχειριστή του ορυχείου Βαλέρι Μάνοφ, η τραγωδία οφείλεται σε αίτια που είναι ανθρωπίνως αδύνατο να αντιμετωπιστούν.

Ο κ. Μάνοφ είπε ακόμη ότι οι συνάδελφοι των δύο ανθρακωρύχων δούλεψαν με αυταπάρνηση και ηρωισμό, σε τρεις βάρδιες, θέτοντας σε ρίσκο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή κατά την επιχείριση διάσωσης.

«Διλήμματα του τύπου "ψωμί ή θάνατος" δεν μπορούν να γίνουν πλέον αποδεκτά στη Βουλγαρία του 21ου αιώνα. Ακόμα περισσότερο, όταν η χώρα μας είναι και ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Ντραγκομίρ Στόινεφ, έχοντας ανακοινώσει νωρίτερα την τραγική εξέλιξη στα μέλη του κοινοβουλίου.
ΑΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ