2013-08-03 10:26:41
Φωτογραφία για Ηλεία: Η μάχη του 4χρονου να κρατηθεί στη ζωή την ώρα που ο 13χρονος θείος του τον έριχνε στο ποτάμι μαζί με τον αδελφό του
Η ζήλια ήταν το κίνητρο του 13χρονου Βούλγαρου που έσπρωξε τα δύο ανίψια του στο αρδευτικό κανάλι στο Στρέφι, όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Αστυνομικός Διευθυντής Αριστείδης Ανδρικόπουλος πριν από λίγα λεπτά, ενημερώνοντας σχετικά με την τραγική υπόθεση του πνιγμού των δύο ανήλικων παιδιών.

O κ. Ανδρικόπουλος δήλωσε ότι ο 13χρονος αδελφός της μητέρας των παιδιών ομολόγησε την εγκληματική του πράξη ισχυριζόμενος ότι κίνητρό του ήταν η ζήλια, η οποία πήγαζε από τη συμπεριφορά των γονιών των παιδιών προς το πρόσωπό του.

Η Αστυνομία οδηγήθηκε στην εξιχνίαση της υπόθεσης από το πουκάμισο που βρέθηκε κοντά στο πτώμα του ενός παιδιού, το οποίο παραδέχθηκε ότι ήταν δικό του.

Μάλιστα, ο 13χρονος ομολόγησε την πράξη του στον πατέρα του το βράδυ της Πέμπτης.

Για το αν θα διωχθεί ποινικά και αυτός, ο κ.Ανδρικόπουλος απάντησε ότι είναι αρμοδιότητα του Εισαγγελέα.


Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Χθες (2-8-2013) αργά το βράδυ, από προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Πελοπίου Ηλείας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, συνελήφθη ένας 13χρονος Βούλγαρος, ως υπαίτιος του πνιγμού δυο ανηλίκων αγοριών, ηλικίας 8 και 4 ετών, προχθές σε αρδευτικό αυλάκι στο Στρέφι Αρχαίας Ολυμπίας.

Ειδικότερα, προχθές μεσημέρι (31-7-2013) ο δράστης, που είναι θειος των ανηλίκων θυμάτων, αναζητούσε τα δυο αδέλφια στην περιοχή, καθώς είχαν καθυστερήσει να επιστρέψουν, μετά από θέλημα που τα είχαν στείλει οι γονείς τους στο σπίτι του παππού τους, σε απόσταση περίπου μισό χιλιόμετρο από το δικό τους.

Αφού συνάντησε τα δυο αδέλφια να επιστρέφουν, συνέχισαν όλοι μαζί την πορεία τους, κατά μήκος του αρδευτικού αύλακα, όπου κάποια στιγμή χωρίς συγκεκριμένη αφορμή, έσπρωξε αρχικά τον 8χρονο και στη συνέχεια τον 4χρονο, με αποτέλεσμα να πέσουν στο νερό και να πνιγούν.

Για την ανεύρεση των παιδιών, μετά την δήλωση της εξαφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα Πελοπίου, ενεργήθηκαν άμεσα ευρείες αναζητήσεις, από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, την 6η Ε.Μ.Α.Κ. και τις τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και από προσωπικό του Χαμόγελου του Παιδιού, με αποτέλεσμα χθες (1-8-2013) να βρεθούν νεκρά μέσα στη κοίτη του καναλιού.

Μέσα στο κανάλι, παραπλεύρως των παιδιών, βρέθηκε το πουκάμισο που είχε ο 13χρονος δράστης τυλιγμένο γύρω από τη μέση του, όταν έριξε τα παιδιά στο νερό. Από αυτό προσπάθησε να κρατηθεί το μικρότερο παιδί, όταν ο δράστης το έσπρωξε στο αρδευτικό κανάλι, με αποτέλεσμα το πουκάμισο να παρασυρθεί μαζί του στο νερό.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης ενεργήθηκε εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα από το Αστυνομικό Τμήμα Πελοπίου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου. Κατά την πορεία των ερευνών προέκυψαν ενδείξεις εμπλοκής του 13χρονου, ο οποίος προσήχθη και μετά από διαδοχικές εξετάσεις ομολόγησε την πράξη του.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, κίνητρο της πράξης του φέρεται να είναι τα συναισθήματα ζήλιας, που ένιωθε για τους δυο ανιψιούς του. Επιπλέον του παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη, από εξειδικευμένο ψυχολόγο της Ελληνικής Αστυνομίας .

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πύργου.

Πηγή: patrisnews
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Μαρία Αντουανέτα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Μαρία Αντουανέτα
Άδεια Ταμεία. Ε, και;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Άδεια Ταμεία. Ε, και;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ