2013-08-03 22:02:53
Φωτογραφία για Volley: Εκτός Α1 η ΑΕΚ!
Η ΕΣΑΠ ανακοίνωσε πως η «Ένωση» δεν πληροί τις προϋποθέσεις και δεν μπορεί να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα

Επικυρώθηκε και επίσημα η μη συμμετοχή της ΑΕΚ στην Volleyleague της επόμενης περιόδου.

Το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ συνεδρίασε για πολλές ώρες το Σάββατο(03/08) και αποφάσισε πως η «Ένωση» δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία, παρά τις προσπάθειες που έκανε η Ερασιτεχνική για να αποφευχθούν τα εμπόδια.

Πολλά ζόρια και για τον Παναθηναϊκό.

Ο πρόεδρος του τριφυλλιού ενημέρωσε πως το τμήμα έχει εξίσου σημαντικά οικονομικά προβλήματα και ζήτησε προθεσμία μερικών ημερών για να προσπαθήσει να βρει λύσεις.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ:

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η 98η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου ενημέρωσε το ΔΣ της ΕΣΑΠ πως παρά τις προσπάθειες που έχει κάνει η νέα διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και η διοίκηση του υπό επανίδρυση ΤΑΑ ΑΕΚ δε στάθηκε δυνατό να βρεθεί λύση με τους πιστωτές που διατηρούν τελεσίδικες αποφάσεις από προηγούμενες χρήσεις.


Η ΕΣΑΠ με μεγάλη λύπη αλλά και αίσθημα ευθύνης έναντι της εξυγίανσης που επιχειρεί με κάθε κόστος στο επαγγελματικό βόλεϊ, ανακοινώνει ότι η ΑΕΚ δεν πληροί τους όρους συμμετοχής στο πρωτάθλημα Volley League 2013-14.

Το ΔΣ της ΕΣΑΠ οφείλει να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τη νέα διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ για την υπεύθυνη θέση της έναντι των υπολοίπων ΤΑΑ αλλά και για τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε το τελευταίο διάστημα προκειμένου να βρει λύσεις στις εκκρεμότητες που υπάρχουν από προηγούμενες διοικήσεις του συλλόγου.

Η ΕΣΑΠ είναι στη διάθεση του ΤΑΑ ΑΕΚ για όποιες προσπάθειες εξυγίανσης γίνουν στο μέλλον και είναι στη διάθεση των παραγόντων της ΑΕΚ προκειμένου να βρεθούν λύσεις ώστε ο σύλλογος λάβει μέρος στο επαγγελματικό πρωτάθλημα μετά και την τελευταία προσπάθεια που θα γίνει από τον σύλλογο προς τους πιστωτές τις προσεχείς ημέρες.

Αντικατάσταση με Wild Card 

Κατόπιν αυτών κι εφόσον ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες για την απόσυρση του ΤΑΑ ΑΕΚ από το πρωτάθλημα Volley League 2013-14, η ΕΣΑΠ θα απευθυνθεί στην ΕΟΠΕ και στα σωματεία μέλη της που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα (2013-14) με τη διαδικασία της Wild Card. Σε κάθε περίπτωση οι διαδικασίες αντικατάστασης έχουν καταληκτική ημερομηνία την 17η Αυγούστου 2013. Εάν υπάρξουν περισσότερες από μία υποψηφιότητες θα κριθούν από το ΔΣ της ΕΣΑΠ. Εάν δεν υπάρξει καμία υποψηφιότητα ή όσοι δηλώσουν υποψηφιότητα δεν εξασφαλίσουν τις νόμιμες προϋποθέσεις συμμετοχής που ορίζουν οι κανονισμοί της ΕΣΑΠ, το πρωτάθλημα 2013-14 θα διεξαχθεί με 11 ομάδες.

ΔΣ ο Παναθηναϊκός 

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Ηλίας Μιχαλαριάς ενημέρωσε το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ πως ΤΑΑ ΠΑΟ αντιμετωπίζει προβλήματα ανάλογα με αυτά της ΑΕΚ. Επιφυλάχθηκε για τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα 2013-14 και ζήτησε χρονικό περιθώριο μερικών ημερών προκειμένου να γίνει η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού όπου θα εκτιμηθεί η κατάσταση.
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ