2013-08-04 16:53:09
Φωτογραφία για Λoυκέτα σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις - Σαρωτικοί έλεγχοι
Αποφασισμένο να βάλει ακόμα και λουκέτο σε επιχειρήσεις που δεν κόβουν αποδείξεις είναι το υπουργείο οικονομικών.

Μετά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% το υπουργείο προχωρά, από αύριο μάλιστα, σε εκτεταμένους ελέγχους τους οποίους θα διενεργούν υπάλληλοι των εφοριών ακόμα και σε ώρες και μέρες που κανείς δεν περιμένει να γίνει έλεγχος.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, σε περίπτωση που διαπιστώνονται παραβάσεις, τότε, σύμφωνα με την απόφαση που χρονολογείται από το 2010, αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε, οι αρχές θα βάζουν λουκέτο στα καταστήματα από 3 μέρες μέχρι ένα μήνα, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία.

Ποιές είναι οι ποινές που προβλέπονται για τους παραβάτες

Επίσης προβλέπεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 2 μηνών και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης από 3 έως και 30 μέρες για όσους συλλαμβάνονται κατά τη διάρκεια του ελέγχου να μην έχουν εκδώσει αποδείξεις ή τιμολόγια ή να έχουν εκδώσει ανακριβείς αποδείξεις ή τιμολόγια για τρεις διαφορετικές συναλλαγές.


Το ίδιο θα ισχύει για όσους εντοπίζονται απο διαφορετικούς ελέγχους να μην εκδίδουν φορολογικά στοιχεία κατ' εξακολούθηση. Μάλιστα σε περίπτωση υποτροπής θα κινδυνεύουν με αναστολη της λειτουργίας των επιχειρήσεών τους μέχρι και για 6 μήνες.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση θα μπαίνει λουκέτο όταν:

-παρεμποδίζεται η διενέργεια φορολογικού ελέγχου με τη χρήση βίας ή απειλών κατά των ελεγκτών

-διαπιστώνεται- απο διαφορετικούς κάθε φορά φορολογικούς ελέγχους- για τουλάχιστον 2 φορές μέσα στην ίδια ή την επόμενη χρήση, οτι δεν εκδόθηκε το προβλεπόμενο στοιχείο.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ