2013-08-04 20:00:14
Φωτογραφία για Με πλαστά πτυχία μεγαλοστέλεχος την ΕΑΒ εισέπραξε μισό εκατομμύριο σε μισθούς και παροχές
Ήταν ο επικεφαλής των γενικών διευθυντών της ΕΑΒ, διετέλεσε μέλος θυγατρικών της αμυντικής βιομηχανίας από το 2005 μέχρι και σήμερα που έχει ακόμα την ιδιότητα του εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου και όλα αυτά με πλαστό πτυχίο πανεπιστημιακών σπουδών.

Η υπόθεσή του για την οποία βοούσε η ΕΑΒ τα τελευταία χρόνια, αποκαλύφθηκε από έρευνα που πραγματοποίησε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης μετά από καταγγελίες.

Το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση της ΕΑΒ η οποία προσέλαβε στην υψηλόβαθμη θέση του γενικού διευθυντή Επικεφαλής Επιχειρησιακών Λειτουργιών το εν λόγω στέλεχος, ο οποίος κατέθεσε τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια που τελικά ήταν πλαστός.

Από τις διάφορες θέσεις που τοποθετήθηκε στην ΕΑΒ είτε ως διευθυντικό στέλεχος είτε ως μέλος διοικητικών συμβουλιων, εισέπραξε συνολικά από το 2004 μέχρι σήμερα 466.752,44 ευρώ, λόγω κυρίως των εξειδικευμένων σπουδών ως αεροναυπηγός μηχανικός και μηχανολόγος μηχανικός με πτυχία πανεπιστημίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.


Μετά από συνεργασία του ΣΕΕΔ με τον Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Ν. Υόρκη που ζήτησε την επιβεβαίωση γνησιότητας των τίτλων σπουδών από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, η απάντηση που έλαβε η ελληνική πλευρά από το Κολούμπια ήταν ότι "το αντίγραφο πτυχίου που απεστάλη δεν αντιστοιχεί σε τίτλο σπουδών του ως άνω πανεπιστημίου".

Η σχέση του συγκεκριμένου στελέχους με την ΕΑΒ ξεκινάει το 2004 οπότε και τοποθετήθηκε εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ της αμυντικής βιομηχανίας και γενικός διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών. Στο βιογραφικό του αναφέρει ότι είχε διατελέσει τεχνικός διευθυντής στην αμερικανική βάση Αράξου από το 1989-2001 και κατά την τριετία 2001-2004 ήταν ιδιοκτήτης δύο τεχνικών γραφείων.

Για την λειτουργία των τεχνικών γραφείων θα έπρεπε να ήταν και μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας αλλά μία διερεύνεση στο ανοιχτό μητρώο του ΤΕΕ αποκαλύπτει ότι το όνομά του δεν υπάρχει στη λίστα των μελών του Επιμελητηρίου.
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η παγίδα στις ΗΠΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η παγίδα στις ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ