2013-09-17 00:50:03
Φωτογραφία για Όχι στον όρκο στον Τουρκισμό από τους Κούρδους μαθητές!
Σε μποϊκοτάζ της περίφημης «δέσμευσης υποταγής» (pledge of allegiance), γνωστό ως «Andımız», προχωρά η νεολαία του κουρδικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) που... αναφωνούν οι Τούρκοι μαθητές στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο (!) και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους με σκοπό τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, ώστε να μπορούν οι Κούρδοι μαθητές να διδάσκονται στη γλώσσα τους Η νεολαία του BDP ζητά την κατάργηση του «Andımız», κάνοντας μάλιστα λόγο για «πολιτικές αφομοίωσης», αλλά και αποκαλώντας το «έκφραση υπερεθνικιστικής και ρατσιστικής ιδεολογίας».

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα «Zaman», κάθε πρωί, από το 1933, οι μαθητές πρέπει να απαγγέλλουν το «Andımız», ενώ όλοι οι μαθητές, ανεξαρτήτως σχολείου και τάξης, είναι υποχρεωμένοι να τραγουδάνε τον τουρκικό εθνικό ύμνο κάθε Παρασκευή πρωί!

Όλα αυτά, εν όψει της ανακοίνωσης των μεταρρυθμίσεων που έχει υποσχεθεί ο Ερντογάν, μεταξύ των οποίων φαίνεται πως θα είναι και η μείωση του πλαφόν εισόδου στο Κοινοβούλιο, από το 10% που ισχύει σήμερα, στο 5-7%, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει δημοσιεύσει ο τουρκικός Τύπος.

defence-point.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ