2013-09-17 00:52:13
Φωτογραφία για Επιστολή Βενιζέλου στο ρώσο υπουργό εξωτερικών
Επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και... υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 185 ετών από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας.

Ειδικότερα, στην επιστολή του προς τον Ρώσο ομόλογό του, ο κ. Βενιζέλος, υπογραμμίζει ότι «οι μακραίωνοι και βαθείς δεσμοί φιλίας και εμπιστοσύνης που συνδέουν τους δύο λαούς μας αποτελούν την ισχυρή βάση, επί της οποίας σφυρηλατήθηκαν οι πολυσχιδείς σχέσεις συνεργασίας, σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, μεταξύ των δύο χωρών μας και δημιούργησαν μια σχέση διαχρονικής πνευματικής και πολιτισμικής συγγένειας».

Συνεχίζοντας, τονίζει ότι «η Ελλάδα και η Ρωσία είναι ομόδοξες χώρες, με πολλές κοινές πολιτισμικές και κοινωνικές αξίες, με πολλές κοινές ιστορικές σελίδες δόξας αλλά και θυσιών» και σημειώνει ότι «κοινή είναι η αφοσίωσή μας σε πανανθρώπινα ιδανικά, όπως αυτά της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και των αρχών του διεθνούς δικαίου».


Αναφερόμενος στην επέτειο των 185 ετών από την θέσπιση των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στη Ελλάδα και την Ρωσία, ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει ότι «δίδει την δυνατότητα απολογισμού του παρελθόντος, αλλά και δυναμικού και παραγωγικού σχεδιασμού για το μέλλον. Σε μια περίοδο με πολλές προκλήσεις, είμαστε αποφασισμένοι να εργασθούμε για την περαιτέρω εμβάθυνση και ανάπτυξή των σχέσεών μας, πάντοτε σε κλίμα εμπιστοσύνης, που αποτελεί σταθερό χαρακτηριστικό αυτών».

Παράλληλα, ο Έλληνας αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει ότι «σημαντικό ρόλο στις σχέσεις μας αναμένεται να διαδραματίσει, επίσης, το προγραμματιζόμενο για το 2016 Έτος Ελλάδας στη Ρωσία και Έτος Ρωσίας στην Ελλάδα, το οποίο θα παρέχει στις δύο χώρες και τους λαούς τους την ευκαιρία για καλύτερη γνωριμία και στενότερη συνεργασία σε ποικίλους τομείς, όπως αυτοί του πολιτισμού, του εμπορίου, της παιδείας, της οικονομίας, των ΜΜΕ και της τεχνολογίας».

Η επιστολή κλείνει με τις ειλικρινείς και θερμότατες ευχές του κ. Βενιζέλου «για την ευόδωση των προσδοκιών των δύο λαών μας για ειρήνη, ανάπτυξη και σταθερή πρόοδο».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ