2013-09-18 02:16:20
Φωτογραφία για Απεργία Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου. Ποιοι απεργούν;
Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε γενική παν - δημοσιοϋπαλληλική απεργία αύριο Τετάρτη και τη Πέμπτη, 18 και 19 Σεπτέμβρη. Στην κινητοποίηση θα μετέχει την Τετάρτη και η ΓΣΕΕ, που έχει προκηρύξει τετράωρη στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα.

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 π.μ.

Λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, οι Δήμοι , τα νοσοκομεία, θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Την ίδια ώρα με υπομονή πρέπει να οπλιστεί το επιβατικό κοινό καθώς στάση εργασίας πραγματοποιούν την Τετάρτη, οι σιδηροδρομικοί, από τις 11.00 έως τις 15.00, συμμετέχοντας στην τετράωρη στάση εργασίας που πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ.

Η ΑΔΕΔΥ αντιτίθεται στις πολιτικές που «απαξιώνουν το Δημόσιο Τομέα, καταστρέφουν ότι έχει απομείνει από τις κοινωνικές παροχές και την πρόνοια και πλήττουν τους Δημόσιους Υπαλλήλους που εδώ και τέσσερα χρόνια υφίστανται τις απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων».


Κινητοποιήσεων συνέχεια και στην Παιδεία, καθώς συνεχίζουν την απεργία οι καθηγητές, ενώ στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ θα μετάσχουν και οι δάσκαλοι δημοτικών και νηπιαγωγείων.

Την ίδια στιγμή, κινητοποιήσεις μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων των ανώτατων ιδρυμάτων, διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη διαθεσιμότητα 1.500 εργαζομένων στα Πανεπιστήμια.

Εν τω μεταξύ, από τα δικαστήρια θα απέχουν την Τετάρτη οι δικηγόροι, αντιδρώντας στη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νέο κώδικα περί δικηγόρων που προωθεί η κυβέρνηση.

Κινητοποιήσεις και στο χώρο της Υγείας, καθώς συνεχίζεται αύριο και μεθαύριο η πανελλαδική απεργία των νοσοκομειακών ιατρών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισε 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη, από 11:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα έως την Παρασκευή συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και στον ΟΑΕΔ.
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το βότανο της μνήμης!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το βότανο της μνήμης!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ