2013-09-18 18:24:11
Φωτογραφία για Η Χρυσή Αυγή είναι απειλή και για την ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση...!!!
Για απαράδεκτη προεδρία της ΕΕ εάν η Ελλάδα και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν καταφέρει να σταματήσει τη γεμάτη μίσος Χρυσή Αυγή κάνει λόγο ο Χάνες Σβόμποντα, 

 επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, ο οποίος καταδίκασε σήμερα την δολοφονική ενέργεια εις βάρος του Παύλου Φύσσα.

Με...ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, γίνεται αναφορά στο χθεσινό τραγικό περιστατικό χαρακτηρίζοντας τη δολοφονική ενέργεια «απαράδεκτη από κάθε άποψη» και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να κάνει ότι χρειάζεται προκειμένου να σταματήσει τη δράση της Χρυσής Αυγής, χωρίς να αποκλείει την πιθανότητα απαγόρευσης του κόμματος συνολικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το μίσος ξενοφοβικών, νεοναζί μελών της Χρυσής Αυγής φτάνει μέχρι και να σκοτώσει πολιτικούς αντιπάλους. Είναι σοκαριστικό και απαράδεκτο από κάθε άποψη αυτό το περιστατικό και πολύ περισσότερο που συμβαίνει σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Οι δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής ενάντια σε μετανάστες, ξένους και αριστερούς δεν θα λύσουν το πρόβλημα των κοινωνικών ανισοτήτων, όπως δεν συμβάλουν και στις πραγματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.


Είναι πολύ σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο να καταλήξουν σε σοβαρές προτάσεις πάνω στο πως θα σταματήσουν αυτές τις εξτρεμιστικές επιθέσεις, συμπεριλαμβάνοντας την πιθανότητα απαγόρευσης του κόμματος συνολικά».

Με αφορμή την ελληνική προεδρία στην ΕΕ, ο κ. Σβόμποντα πρόσθεσε:

«Αν η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς, αποτύχουν να σταματήσουν την γεμάτη μίσος συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων, θα είναι μια απαράδεκτη προεδρία της ΕΕ και δεν θα φέρει καμία πρόοδο στην Ευρώπη ή την Ελλάδα».
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ