2013-09-19 19:56:05
Φωτογραφία για Λ. Αυγενάκης: «Είμαι συγκλονισμένος από τα όσα συνέβησαν, αλλά όχι αιφνιδιασμένος»
Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ. κ. Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του τριανταπεντάχρονου, ανήρτησε στο προσωπικό του προφίλ κοινωνικής δικτύωσης, την παρακάτω ανακοίνωση «Είμαι συγκλονισμένος από τα όσα συνέβησαν, αλλά όχι αιφνιδιασμένος..

Είναι βέβαιο ότι ισοπεδωτικές φράσεις -που ακούγονται την τελευταία περίοδο στο κοινοβούλιο- έχοντας ξεφύγει από τα όρια της λογικής, του Κανονισμού της Βουλής, αλλά κυρίως από τα όρια της ευπρέπειας και της Δημοκρατίας, έχουν προκαλέσει «μαχαιριές» στη Δημοκρατία, και ανοίγουν το δρόμο σε ακραίες, φασιστικές και εγκληματικές οργανώσεις, όπως η Χρυσή Αυγή.

Ομολογουμένως, δεν υπάρχει ταύτιση της Χρυσής Αυγής με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ. όμως οι ακραίες τοποθετήσεις, που έχουν ακουστεί για «γουναράδικα», «φασιστική συμπεριφορά της κυβέρνησης», «κυβέρνηση Τσολάκογλου», «λιντσαρίσματα» κλπ προκαλούν αυτή τη διάχυση της λεκτικής βίας στην ίδια την κοινωνία. Προκαλούν ακραίες συμπεριφορές, επικράτηση του «τσαμπουκά και του μπρατσομένου» από στελέχη της Χρυσής Αυγής, στην αρχή σε φτωχογειτονιές και στη συνέχεια σε μεγάλες, ιστορικές, επετειακές εκδηλώσεις, αρχικά με γροθιές και ρόπαλα και τώρα με μαχαιριές και νεκρό.


Είναι υποχρέωση -καταρχήν- της Νέας Δημοκρατίας και των υπολοίπων κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, να προχωρήσουμε άμεσα σε πρωτοβουλίες που να αντιμετωπίζουν ουσιαστικά και ριζικά το φαινόμενα της βίας, και των ομάδων που καλλιεργούν τη βιαιότητα, παρερμηνεύοντας τη φιλοπατρία με τον εθνικισμό.

Είμαστε συγκλονισμένοι, αλλά δεν δέχομαι ότι είμαστε αιφνιδιασμένοι από αυτή την εξέλιξη. Οι ευθύνες είναι στα χέρια μας.»
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ