2013-09-20 17:46:05
Φωτογραφία για Συμπεριελήφθη η τροπολογία Αυγενάκη για τα μηχανήματα έργων που παραμένουν παροπλισμένα στο σχέδιο νόμου του Υπ. Μεταφορών
Συμπεριελήφθη στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η τροπολογία του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη που αφορά... στα μηχανήματα έργων για τα οποία δεν έχει εκδοθεί απόφαση έγκρισης τύπου και παραμένουν παροπλισμένα,. Η εν λόγω διάταξη του άρθρου 112, ψηφίστηκε κατά την επεξεργασία και την επί των άρθρων συζήτηση, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, με την στήριξη της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ, ενώ θετικοί ήταν ΔΗΜ.ΑΡ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Με τη συγκεκριμένη διάταξη δίνεται η δυνατότητα τα μηχανήματα έργων που έχουν εισαχθεί ή κατασκευαστεί στην Ελλάδα μέχρι την 25-6-2010 και δεν έχουν λάβει έγκριση τύπου, να μπορούν πλέον να λάβουν με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ίσχυαν κατά την ημερομηνία εισαγωγής τους ή κατασκευής τους.

Επειδή στα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση απόφασης έγκρισης τύπου είναι και η πιστοποίηση της αντιρρυπαντικής τεχνολογίας του οχήματος, για αυτά τα μηχανήματα, θα θεωρηθεί ότι καλύπτουν τις προδιαγραφές της αντιρρυπαντικής τεχνολογίας που ίσχυαν κατά την ημερομηνία κατασκευής τους.

Τέλος, δίδεται η συγκεκριμένη δυνατότητα για χρονική διάρκεια δέκα (10) μηνών από την δημοσίευσή του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προκειμένου να αποδεσμευτούν τα ήδη υπάρχοντα οχήματα που έχουν εισαχθεί μέχρι τις 25-6-2010.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ