2013-09-20 21:37:04
Φωτογραφία για Χίλιες και κάτι λέξεις που σε αφορούν συνάνθρωπε
Φίλε αριστερέ διαφωνώ μαζί σου γιατί είναι οξύμωρο να σε πειράζει που κάποιοι δεν θέλουν να “βαφτίσουν” έναν άνθρωπο Έλληνα, αλλά από την άλλη υποστηρίζεις την ισότητα των ανθρώπων, δηλαδή με το να παραμείνει κάποιος Πακιστανός στα χαρτιά δεν τον κάνει ίσο άνθρωπο ή με το να λέγετε Έλληνας έχει περισσότερα δικαιώματα σαν άνθρωπος? Αυτός που διαμαρτύρεται εναντίων σου δεν έχει δικαίωμα να μην θέλει κάτι τέτοιο? Πιστεύω αυτό που πραγματικά θες μπορεί να αλλάξει εύκολα με νόμους που θα είναι δίκαιοι και όχι εκμεταλλεύσιμη. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειάζεται να μπερδεύουμε τόσο εύκολα τα προσωνύμια μας.

Διαμαρτύρεσαι για τα δικαιώματα τους όπως σωστά κάνεις, αλλά γιατί δεν διαμαρτύρεσαι στην Ευρώπη για τα δικαιώματα τα δικά τους αλλά και τα δικά σου, γιατί δικαίωμα σου είναι να θες να ανακάμψεις στις αξίες της ζωής και στην παιδεία σαν χώρα-τόπος, να αναδομήσεις ολόκληρο το κράτος από την αρχή
. Αυτό όμως δεν γίνετε να το κάνεις , όταν εδώ δεν μπορείς να ελέγξεις τους κατοίκους αυτού του τόπου που γνωρίζεις τις “συνήθειες” τους, εσύ θα καταφέρεις να κάνεις κάτι μαζί και με τους ανθρώπους που έρχονται από άλλο γεωγραφικό μήκος του πλανήτη με διαφορετικές κουλτούρες και αξίες? Σε μερικό ποσοστό και με προϋποθέσεις λογικά είναι εφικτό, αλλά όχι σε αυτήν την ανεξέλεγκτη ροή, όσο και να φωνάζεις υπέρ του πληθυσμού που μετακινήθηκε, μετακινείτε και θα μετακινηθεί στον τόπο μας, με σκοπό να τους αφομοιώσεις όλους παρέχοντας τους “ποιότητα” χωρίς να υπάρχει πρόβλημα και να επιτύχεις αυτά που ανέφερα, δεν πρόκειται να το καταφέρεις και θα παραμένει ένα όνειρο με τον τρόπο που θες να το υλοποιήσεις!

Γιατί ξεχνάς να παλέψεις για εσένα που σε θεωρούν κορόιδο της Ευρώπης? Άλλα 27 μέλη κράτη έχεις γύρω σου που μπορούν να απορροφήσουν καλύτερα και με ποιο “καλή ποιότητα” ζωής τους ανθρώπους που έρχονται από άλλες τοποθεσίες του πλανήτη αυτού, απλώς δεν το θέλουν. Δεν το βλέπεις ότι ουσιαστικά μπορείς να ανοίξεις ένα μέτωπο για δύο σκοπούς?

Η λογική σου είναι πολύ σωστή δεν διαφωνώ ότι όλοι πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι, αλλά το να υπάρχει και διαχωρισμός στην καταγωγή μας δεν είναι κακό, θα μου πεις ότι ο διαχωρισμός δημιουργεί μίσος και ρατσισμό? Όχι φίλε μου η έλλειψη παιδείας το κάνει αυτό και ο υποανάπτυκτος εσωτερικός κόσμος του ανθρώπινου είδους, όπως από τον ίδιο λόγο δημιουργείτε επίσης η εκμετάλλευση ανθρώπων, καθώς και όλα αυτά για τα οποία φωνάζεις το ξέρεις πολύ καλά αυτό. Τα ιδανικά σου τα γνωρίζεις, δεν θα ήθελες να γίνουν πραγματικότητα? Γιατί δυσκολεύεις το έργο σου εσύ ο ίδιος, η ιδεολογία σου δεν θα αλλάξει παρά μόνο ο τρόπος που θα υλοποιήσεις τα όνειρα σου. Αν εσύ ο ίδιος δεν μπορείς να έρθεις σε κοινή πορεία με αυτούς που έχουν αντίθετη άποψη πως θα καταφέρεις να ενώσεις τον κόσμο κάτω από μία στέγη όταν υπάρχουν τόσες διαφορετικές γνώμες? Μάχεσαι λάθος και σου κακοφαίνεται όταν στο λένε.

Φίλε μου δεξιέ διαφωνώ μαζί σου, γιατί είναι επίσης οξύμωρο να θες να δείξεις ότι σαν λαός είσαι το κάτι παραπάνω, αλλά εκεί που πραγματικά μπορείς να παρουσιάσεις ουσιαστική ανωτερότητα δείχνεις κατωτερότητα, δηλαδή με το να γίνεις ενάρετος άνθρωπος δεν μπορείς να δείξεις ανωτερότητα? Προτιμάς να μειώνεις την ανθρώπινη ύπαρξη και ουσιαστικά να μειώνεις εσένα τον ίδιο? Μπορεί να έχεις διαφορετικό πολιτισμό και κουλτούρα, όλοι το αναγνωρίζουν αυτό, αλλά ξέρεις που δεν γίνετε να είμαστε διαφορετική και να θες? Στο ότι είμαστε το ίδιο είδος μέσα στο ζωικό βασίλειο!

Διαμαρτύρεσαι για τους ξένους και για το χρώμα τους, αντί να διαμαρτύρεσαι που η παιδεία στην χώρα σου δεν μπορεί να καταλάβει ότι η διαφορετικότητα δεν κάνει τον άλλο εχθρό, φοβάσαι ότι αν υπάρχουν ξένοι στην Ελλάδα θα σου αλλοιώσουν τον πολιτισμό και δεν φοβάσαι που ο πολιτισμός σου είναι τόσο αδύναμος που μπορεί να αλλοιωθεί από ποιο μικρούς πολιτισμούς όπως τους λες.

Δικαίωμα σου είναι να παλεύεις για τα ιδανικά και τις αξίες της χώρας σου, τον πολιτισμό σου, αλλά δεν μάχεσαι για να δώσεις τα φώτα για μία ιδέα που όλοι οι άνθρωποι θα μπορούν να ζουν μονοιασμένοι με σεβασμό στην διαφορετικότητα , δεν θες να επιτύχεις το ύψιστο? Κάτι το οποίο σε παγκόσμια κλίμακα δεν έχει γίνει ποτέ. Με το να συμπεριφέρεσαι έτσι στους μετανάστες δεν κάνεις σωστή εκκίνηση στο να χτίσεις αυτό που πραγματικά θες. Διαμαρτυρήσου και εσύ στην Ευρώπη για την κατάσταση της χώρας σου και μην ξεσπάς με λάθος τρόπους.

Γιατί τους αφήνεις να σε πιάνουνε κορόιδο, να σε λένε φασίστα και ρατσιστή ενώ οι ίδιοι συμπεριφέροντε χειρότερα από εσένα, σε εσένα αλλά και σε όλους τους άλλους? Δεν το βλέπεις ότι αν τους αναγκάσεις να αποβάλουν αυτή την αντίληψη για εσένα με ορθό τρόπο θα σε “αγκαλιάσουν” από το να σε πολεμάνε και έτσι θα επιτύχεις τον σκοπό σου?

Όπως σου είπα και παραπάνω η λογική σου είναι πολύ ορθή δεν διαφωνώ μαζί σου όταν λες ότι αγαπάς την χώρα σου και θες να την δεις να διαπρέπει αλλά αυτό το πάθος σου το χρησιμοποιείς λάθος τα καταστρέφεις όλα και στο μόνο που μπορείς να επικρατήσεις είναι σε εφήμερα πράγματα, αν θες να είσαι ένας λαός που να είναι ισάξιος τον προγόνων σου είναι δύσκολο, γιατί μιλάς για ένα λαό που έμεινε στην ιστορία, επειδή αν όχι όλα τα περισσότερα που γνωρίζουμε σήμερα είχαν σαν βάση αυτά που πρόσφεραν απλόχερα στην ανθρωπότητα οι πρόγονοι σου. Άφησε και εσύ λοιπόν αυτό το σημάδι στην ανθρωπότητα που θα σε κάνει για ακόμη μια φορά αξεπέραστο, δώσε την παιδεία στους πολίτες σου που όμοια της δεν υπάρχει στην υφήλιο, δημιούργησε στον κόσμο το κλίμα το ειρηνικό όπως το φαντάζεται ο κάθε ορθά σκεπτόμενος άνθρωπος. Αλλά αν σου πει κάποιος ότι και εσύ μάχεσαι λάθος σου κακοφαίνεται.

Φυσικά γνωρίζω εκ των προτέρων ότι ένα τέτοιο κείμενο δεν θα επηρεάσει ούτε στο απυρόβλητο μερικούς, αλλά είμαι σίγουρος ότι εκτός από εμένα και κάποιος άλλος θα ισορροπεί σε αυτό το σκοινί, που θεωρητικά με τα σημερινά δεδομένα είναι ένα mix από αριστερές και δεξιές αντιλήψεις αλλά τίποτα ξεκάθαρο γιατί πολύ απλά κάθε μεριά έχει τα θετικά της. Όποιος θέλει μπορεί να καθίσει να τα αναλογιστεί , είμαι σίγουρος ότι θα βρει ιδέες και προτάσεις πώς όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν. Πρέπει να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας, ας κάνουμε μία προσπάθεια για ενότητα ακόμα και αυτούς τους χαλεπούς καιρούς!

Όλα τα παραπάνω είναι μία απλή σκέψη από έναν καθημερινό άνθρωπο που αγαπάει την χώρα του αλλά επίσης προσφέρει όσο μπορεί στον πλησίον του ανεξαρτήτου κουλτούρας, αντιλήψεων, χρώματος και  γράφει την Φύση με Φ κεφαλαίο.

gatonix.blogspot.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ