2013-10-16 13:51:05
Φωτογραφία για Σε τριετές business plan προχωρά η Εκκλησία
Σε τριετές business plan προχωρά η Εκκλησία της Ελλάδος ώστε να περιορίσει τα χρέη της και να αξιοποιήσει την περιουσία της με στόχο να αποκτήσει την αυτονομία της. «Ας τους προλάβουμε πριν μας προλάβουν!» είναι ουσιαστικά... η σύνοψη της χθεσινής παρέμβασης του αρχιεπίσκοπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου, ο οποίος στέλνοντας το μήνυμα ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να επιταχυνθούν, ζήτησε από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας να συζητήσει μείζονα θέματα, όπως οι σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους και η μισθοδοσία των κληρικών, «πριν μας προλάβουν οι εξελίξεις» όπως είπε. Ποιες είναι οι εξελίξεις; Η αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ειδικότερα, μεταρρυθμιστικό πνεύμα διέτρεξε την ομιλία του κ. Ιερώνυμου στη χθεσινή έναρξη της τακτικής συνεδρίας της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας. «Σε εποχή που σε όλα διενεργούνται μεταρρυθμίσεις, πρέπει και εμείς να αναρωτηθούμε τι χρειάζεται να γίνει όσον αφορά τις εσωτερικές δομές μας» ήταν η πρώτη αναφορά του κ. Ιερώνυμου στις μεταρρυθμίσεις.


Συγκεκριμένα, ο αρχιεπίσκοπος εστίασε στην ανάγκη νοικοκυρέματος των οικονομικών της Εκκλησίας. «Η σημερινή κατάσταση είναι δεινή. Τα χρέη και η παρούσα οικονομική κατάσταση μας έχουν γονατίσει. Αποφασίσαμε να προβούμε στην κατάρτιση τριετούς προγράμματος, το οποίο θα παρουσιάσει την εικόνα των χρεών και των αποθεματικών μας και θα μας ενημερώσει εμπεριστατωμένα για το νέο νομοθετικό πλαίσιο που δημιουργήθηκε σχετικά με την αξιοποίηση της περιουσίας μας», είπε τονίζοντας προς τους Ιεράρχες ότι «χωρίς περιουσία δεν θα καταφέρουμε ποτέ να έχουμε την αυτονομία μας» ανέφερε.
thestival.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ