2013-10-27 10:49:06
Φωτογραφία για Ζητούνται μανούλες για την οικογένεια SOS Ηρακλείου
Στο Ηράκλειο Κρήτης για πρώτη φορά θα λειτουργήσει το Σπίτι Οικογένειας SOS, δομή του Παιδικού Χωριού SOS, για να μπορεί να φιλοξενήσει παιδάκια που για λόγους κυρίως κοινωνικούς... και όχι οικονομικούς πρέπει να απομακρυνθούν για ένα διάστημα από τις οικογένειες τους.

Μπορεί να είναι παιδιά για τα οποία υπάρχει απόφαση εισαγγελέα ή παιδιά που η μητέρα αδυνατεί να μεγαλώσει είτε επειδή είναι μόνη, είτε επειδή είναι άρρωστη ή αντιμετωπίζει άλλα σοβαρά προβλήματα και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο της μητρότητας.

Το σπίτι θα βρίσκεται στο κέντρο του Ηράκλειου και για να λειτουργήσει εκτός από το εξειδικευμένο προσωπικό (ψυχολόγους – κοινωνικούς λειτουργούς) χρειάζεται "μαμάδες" αλλά και "θείες".

Πρόκειται για γυναίκες που θα μένουν μέσα στο σπίτι επί 24ωρου βάσεως, θα φροντίζουν και θα προσέχουν τα παιδιά.

Τα προσόντα για αυτές τις «θέσεις» δεν είναι τα πτυχία, αλλά η ικανότητα, η θέληση, η ψυχολογική και σωματική υγεία και πολλά άλλα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια γυναίκα για να αναλάβει αυτό το έργο, για να καλύψει με κάποιο τρόπο τα κενά, των παιδιών που θα κληθεί να φροντίσει.


«Οι γυναίκες που θα κάνουν αίτηση δεν πρέπει απαραιτήτως να έχουν δικά τους παιδιά. Η βασική προϋπόθεση είναι να μπορούν να μένουν μέσα στο σπίτι με τα παιδιά. Δεν είναι εργασία 8ωρου, πρέπει να μένουν στο σπίτι υποχρεωτικά.

Φυσικά θα αμείβονται, θα ασφαλίζονται θα έχουν τα ρεπό τους, αλλά μια βασική προϋπόθεση είναι να μην έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις.

Μπορεί να είναι μια μητέρα που απλά έχει μεγαλώσει τα παιδιά της, δεν έχει σύζυγο και είναι μόνη», είπε στο MadeinCreta ο κ. Στέργιος Σίφνιος, διευθυντής κοινωνικής εργασίας και έρευνας στα "Χωριά SOS".

Οι γυναίκες θα περάσουν από συνέντευξη και ψυχολογική αξιολόγηση ενώ θα τους δοθεί και η απαραίτητη εκπαίδευση.

Σε αυτή την πρώτη φάση θα χρειαστούν λιγότερα από πέντε άτομα, αλλά όσες περισσότερες οι αιτήσεις τόσο καλύτερα, καθώς μπορεί να δημιουργηθεί και δεύτερο σπίτι στο Ηράκλειο ή στην Κρήτη.

Εκτός από το ρόλο της μητέρας υπάρχει και ο ρόλος της θείας που είναι εξίσου σημαντικός .

Η θεία βοηθάει την μητέρα όταν αυτή έχει ρεπό ή όταν με τα παιδιά θα χρειάζεται να πηγαίνει σε διάφορες υποχρεώσεις, όπως τα σχολεία τους ή σε κάποιες δραστηριότητες.

Η Οικογένεια SOS θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι έξι παιδιά ενώ μητέρα και θεία θα έχουν μέσα στο σπίτι το αναγκαίο εξειδικευμένο προσωπικό που θα τις πλαισιώνει, θα τις καθοδηγεί και θα τις εποπτεύει.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στο MadeinCreta Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ