2013-10-27 21:47:20
Φωτογραφία για 5άρα στον ΟΦΗ πριν το ντέρμπι ο Ολυμπιακός
Ο ΟΦΗ σκόραρε στο 11ο δευτερόλεπτο στο "Γ. Καραϊσκάκης", όμως με τον Κάμπελ να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση και να μοιράζει 4 γκολ, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 5-1. Απέκρουσε πέναλτι ο Δασκαλάκης στο 1-1, που δεν έπρεπε να δώσει ο διαιτητής. Αποθεώθηκε ο Γκαλέτι.

Ένα γρήγορο γκολ (11ο δευτερόλεπτο) του ΟΦΗ στο "Γ. Καραϊσκάκης" λίγο έλειψε να βάλει φωτιά στο αποψινό ματς, όμως με τον Τζόελ Κάμπελ σε τρελά κέφια οι Πειραιώτες πήραν τελικά το τρίποντο, όχι τόσο εύκολα όσο μαρτυρά το τελικό σκορ.

Ο Κοσταρικανός άσος του Ολυμπιακού ήταν από άλλο πλανήτη, αφού έτρεξε, μάρκαρε, προσπάθησε, ήταν παντού και έβγαλε τέσσερις εξαιρετικές ασίστ (2 στον Μήτρογλου και από μια σε Μανιάτη και Γιαταμπαρέ).

Με τέτοιον Κάμπελ λοιπόν, δύσκολα να έχανε ο Ολυμπιακός, αν και ο ΟΦΗ αποδείχθηκε σκληρό καρύδι στο πρώτο μέρος. Οι Κρητικοί εμφανίστηκαν διαβασμένοι και με πολύ καλή αμυντική λειτουργία κατάφεραν να κρατήσουν το 1-1 μέχρι το 52'. Από 'κει και πέρα, ήρθε η κατάρρευση που αδικεί την μέχρι τότε προσπάθειά τους Όπως σας προαναφέραμε το 5-1 δεν αντικατοπτρίζει την γενική εικόνα του ματς, αφού ο Ολυμπιακός είχε ουσιαστικά κάποια ξεσπάσματα στην απόδοσή του. Θα πρέπει βέβαια να σημειώσουμε πως ο Μίτσελ είχε κάνει αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα.


Αξίζει να πούμε πως ο διαιτητής κακώς έδωσε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού στο 44', πέναλτι που δεν μετέτρεψε σε γκολ ο Μήτρογλου, καθώς έδιωξε σωτήρια ο Σήφης Δασκαλάκης. Ο πρώην πορτιέρο των Πειραιωτών έκανε όμως λανθασμένη έξοδο στο 2-1 και από ωραίος έγινε μοιραίος.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έφτασε τους 25 βαθμούς σε 9 αγώνες, ενώ ο ΟΦΗ παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογίας με 6 βαθμούς και αγνοεί τη νίκη.

Τέλος, να πούμε πως ο Κώστας Μήτρογλου έφτασε ούτε λίγο, ούτε πολύ τα 12 γκολ σε 9 ματς πρωταθλήματος και είναι πρώτος σκόρερ της Superleague.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Γεώργιος Λιαχούδης (Μακεδονίας)

Α' Βοηθός: Κυριάκος Μερκενίδης (Μακεδονίας)

Β' Βοηθός: Ιωάννης Σίπκας (Πέλλας)

4ος Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας (Δράμας)

Παρατηρητής: Ηλίας Μαζαράκος (Άρτας)

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Α. Παπαδόπουλος, Σιόβας, Χολέμπας, Εντινγκά, Σάμαρης (79' Μανιάτης), Βάις (46' Γιαταμπαρέ), Κάμπελ, Σαβιόλα, Μήτρογλου (65' Ολαϊτάν).

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Δασκαλάκης, Μπούρμπος, Τριποτσέρης, Ζορό, Μιλιάζες, Μακρής, Κάλαϊτζιτς (62' Όγιος), Ζε Εντουάρντο, Λαμπρόπουλος (62' Κουτσιανικούλης), Φραγκουλάκης, Παπάζογλου (74' Γκαλέτι).

Γκολ: 4', 52' Μήτρογλου, 57' Χολέμπας, 85' Μανιάτης / 1' Λαμπρόπουλος

Κίτρινες: 32' Μιλιάζες, 44' Ζορό, 55' Μπούρμπος

Κόκκινες: 75' Μπούρμπος

Ο αγώνας

Με αρκετές αλλαγές παρέταξε την ομάδα του ο Μίτσελ, θέλοντας να ξεκουράσει αρκετούς παίκτες, ενώ στην επίθεση έβαλε και πάλι μαζί Σαβιόλα και Μήτρογλου. Κατά τ' άλλα, χρόνο συμμετοχής πήραν οι Παπάζογλου, Α. Παπαδόπουλος, Εντινγκά και Κάμπελ. Από την άλλη πλευρά, ο Σα Πίντο, παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1, τον Παπάζογλου μοναδικό προωθημένο και τριάδα πίσω τους Ζε Εντουάρντο, Λαμπρόπουλο και Φραγκουλάκη.

1-1 στο 3 και 51!

Το ματς ξεκίνησε στο "Γ. Καραϊσκάκης", ο κόσμος άρχισε το τραγούδι υπέρ της ομάδας του και πριν καλά καλά προλάβουμε να καταλάβουμε πως έγινε η σέντρα, ο ΟΦΗ βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Οι Κρητικοί με μια κεφαλιά πάσα του Παπάζογλου και ένα διαγώνιο σουτ του Λαμπρόπουλου έκαναν το 0-1 στο 11ο δευτερόλεπτο! Ευθύνη για το γκολ φέρουν κυρίως οι Σιόβας που έχασε την κεφαλιά από τον Παπάζογλου, καθώς και ο Χολέμπας που δεν πρόλαβε τον Λαμπρόπουλο.

Ουδείς κατάλαβε πως μπήκε αυτό το γρήγορο γκολ, που θα πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάρια για τον απόλυτο αιφνιδιασμό! Όπως και να 'χει, οι Πειραιώτες αντέδρασαν άμεσα και ισοφάρισαν με τον Μήτρογλου, 3 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα αργότερα. Ο Κάμπελ έβγαλε σέντρα ακριβείας από τα δεξιά και ο Έλληνας φορ πέτυχε με κεφαλιά το 11ο γκολ του στο πρωτάθλημα. 1-1 πριν καν συμπληρωθούν τέσσερα λεπτά. Κι αυτό θα έπρεπε να διδάσκεται σε σεμινάρια για άμεση απάντηση και σωστή αντίδραση.

Ο διαβασμένος ΟΦΗ και τα "ερυθρόλευκα" νεύρα

Ας αφήσουμε όμως τα σεμινάρια... Όσο ωραία και δυνατή ήταν η αρχή του ματς, τόσο μέτριο ήταν το θέαμα στη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν σε καλή μέρα, ενώ ο ΟΦΗ είχε κλείσει εξαιρετικά τους διαδρόμους, προκαλώντας εκνευρισμό και λάθη στους αντιπάλους του. Οι Κρητικοί εκτός από το αμύνονται, έπαιζαν και ωραία και στην επίθεση, βρίσκοντας τα αδύνατα σημεία των γηπεδούχων. Τρανό παράδειγμα η ευκαιρία στο 28', με τον Μπούρμπο να αδειάζει τον υπνωτισμένο Χολέμπας και εν συνεχεία να βγάζει στον Λαμπρόπουλο, που δεν κατάφερε να σκοράρει.

Όσο για τον Ολυμπιακό; Όπως σας προαναφέραμε, πολλά λάθη, καθόλου καθαρό μυαλό και αρκετά νεύρα. Η φάση στο 35' με τον Βάις να βρίσκεται απέναντι από τον Δασκαλάκη και αντί να πασάρει να τελειώνει μόνος του τη φάση με αποτέλεσμα να χάνεται η ευκαιρία και να γκρινιάζει ο Μήτρογλου, είναι ενδεικτικό της ψυχολογίας.

Το μόνο που θα έφερνε ηρεμία θα ήταν ένα δεύτερο γκολ και γι' αυτό το λόγο ο Μίτσελ έκανε εσωτερικές αλλαγές. Ο Βάις είχε περάσει από τα δεξιά, ο Κάμπελ αριστερά και στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, οι "ερυθρόλευκοι" βελτίωσαν την απόδοσή τους. Είχαν ευκαιρίες με τον Μήτρογλου, όμως η μεγαλύτερη ήταν στο 44'. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε χέρι του Ζορό εντός περιοχής (λανθασμένη απόφαση, αφού ο αμυντικός του ΟΦΗ ήταν κοντά και η μπάλα χτυπά πρώτα στο πλευρό του και εν συνεχεία στο χέρι του την ώρα που πέφτει), ο Μήτρογλου το εκτέλεσε, όμως ο Δασκαλάκης το έδιωξε. Ο πρώην πορτιέρο του Ολυμπιακού έγινε ήρωας και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-1.

"Καθάρισε" σε 5 λεπτά (3-1)

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, οι Μίτσελ έκανε την πρώτη του αλλαγή, αντικαθιστώντας τον Βάις με τον Γιαταμπαρέ και μπορεί η συγκεκριμένη αλλαγή να μην επηρέασε πολύ την εικόνα, όμως το πολυπόθητο γκολ ήρθε για τους Πειραιώτες. Και πάλι σέντρα ο Κάμπελ και πάλι κεφαλιά ο Μήτρογλου και 2-1 στο 52ο λεπτό. Το γκολ βέβαια δεν θα έμπαινε αν ο ήρωας μέχρι εκείνη τη στιγμή Δασκαλάκης, δεν έκανε άστοχη έξοδο. Πέντε λεπτά αργότερα (57'), ο Ολυμπιακός "καθάρισε" το ματς με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Χολέμπας και όλα πλέον έμοιαζαν πιο εύκολα. Μέσα σε πέντε λεπτά, γκρεμίστηκε η εξαιρετική προσπάθεια του ΟΦΗ στο πρώτο μέρος.

Το αποτέλεσμα είχε πια κριθεί, οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν ικανοί να αντιδράσουν και ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε. Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος, δίχως βέβαια να δημιουργήσει σπουδαίες ευκαιρίες και η αποβολή του Μπούρμπου στο 75' με δεύτερη κίτρινη, έκανε τα πράγματα ακόμη πιο εύκολα για τους γηπεδούχους. Μια αποβολή που κέρδισε ο Κάμπελ, καθώς και στις δύο φάσεις, ο Έλληνας αμυντικός δεν μπορούσε να σταματήσει τον Κοσταρικανό.

Κάμπελ από άλλο πλανήτη και 5-1

Κι ενώ όλα έδειχναν πως έχουν τελειώσει, ο φοβερός και τρομερός Τζόελ Κάμπελ, μοίρασε άλλα δύο γκολ. Στο 85' έκλεψε την μπάλα και με πάσα "πάρε-βάλε" χάρισε ένα γκολ στον Μανιάτη, ενώ στο 87' πρόσθεσε άλλη μια ασίστ στο ενεργητικό του, με τον Γιαταμπαρέ να διαμορφώνει το τελικό 5-1.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Μήτρογλου πέτυχε δύο γκολ και έφτασε σε 9 ματς της Superleague, όμως ο μεγάλος πρωταγωνιστή της αναμέτρησης ήταν ο Κάμπελ. Είχε τέσσερις ασίστ "πάρε-βάλε" στον Έλληνα φορ και στον Γιάννη Μανιάτη, ενώ κέρδισε την αποβολή του Μπούρμπου, που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο μαρκάρισμά του.

Η απογοήτευση

Όσο καλός ήταν στο αμυντικό κομμάτι ο ΟΦΗ στο πρώτο μέρος, τόσο τα... θαλάσσωσε στην επανάληψη και ειδικά μετά το 2-1 του Ολυμπιακού. Οι Κρητικοί παρουσιάστηκαν διαβασμένοι, όμως μετά την "ερυθρόλευκη" ανατροπή όχι μόνο δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, αλλά παραδόθηκαν και έτσι ήρθε το 5-1.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ